AK Parti Kastamonu İl Başkanı Ahmet Sevgilioğlu, il yönetimiyle birlikte İstanbul’daki Kastamonulu bürokratlar, siyasetçiler ve iş insanlarını kapsayan geniş çaplı bir ziyaret turuna imza attı. İstanbul’da yaşayan hemşerileriyle gönül bağı kurmak, memleket hasretini gidermek ve Kastamonu’ya dair ortak vizyonlar geliştirmek amacıyla gerçekleştirilen ziyaretler, büyük memnuniyetle karşılandı.
Bürokrasi ve Siyaset Dünyasında Kastamonu İzleri
Ziyaretlerde, İstanbul Vali Yardımcısı Mustafa Asım Alkan, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin ve Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun gibi kamu yöneticileriyle görüşmeler gerçekleştirildi. Ayrıca Emlak Konut GYO Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Yüksel, Kağıthane ve Sultangazi belediye başkan yardımcıları, Pendik Belediyesi yöneticileri ile de temas kuruldu.
AK Parti heyeti, İstanbul’daki Kastamonulu ilçe başkanları ve meclis üyeleriyle de bir araya gelerek yerel yönetimlerdeki Kastamonu temsilinin gücünü ortaya koydu. KAS-DER Genel Merkezi'ne yapılan ziyaretle sivil toplum ayağında da güçlü bağlar kuruldu.
Sanayi ve Girişimcilik Alanında Öncü İsimlerle Buluşma
Heyet, İstanbul’daki Kastamonulu sanayicilere ve girişimcilere de özel ziyaretlerde bulundu.
Şenol Makina, yapay zeka destekli kapı sistemleri üreten Pivot Door, Derya-Pen ve Ümraniye Beko Bayisi gibi firmalarla görüşmeler yapıldı.
Aynı zamanda başarılı girişimciler Hasan Gürsoy, Ekrem Acar ve İstamonu Gazetesi’nden Hüseyin Karadeniz ile de Kastamonu üzerine fikir alışverişi gerçekleştirildi.
“Birlikten Güç, Muhabbetten Bereket Doğar”
Ziyaretlerin ardından açıklamalarda bulunan İl Başkanı Ahmet Sevgilioğlu, İstanbul’daki Kastamonulularla buluşmanın manevi atmosferinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Sevgilioğlu, “Aynı topraklardan gelen kardeşlerimizle gönül köprüleri kurduk. Bu temaslar, hemşerilik hukukunu yaşatmak ve Kastamonu’nun geleceğine ortak akıl geliştirmek açısından çok kıymetli” dedi.
Ziyaretler Rutin Hale Gelecek
Bu buluşmaların sadece bir başlangıç olduğuna dikkat çeken Sevgilioğlu, gurbetteki Kastamonulularla daha sık bir araya gelmeyi hedeflediklerini ifade etti.
“Kamuda, STK’larda ve iş dünyasında başarılı Kastamonulularla buluşmak, ilimiz için önemli bir fırsattır. Bu bağları sürekli kılmak istiyoruz,” şeklinde konuştu.