Kastamonu’nun Araç ilçesinde günlerdir etkisini sürdüren orman yangınları, üçüncü gününe girerken hem bölgedeki ekiplerin hem de çevre illerden gelen destek kuvvetlerinin yoğun mücadelesi devam ediyor. Yangınların büyüme ve yerleşim alanlarına sıçrama riskine karşı farklı güvenlik önlemleri hayata geçirildi.

Yangın Nedeniyle Tahliye Edilen Köy Sayısı Arttı

Tomalar Yangın (1)

Araç ilçesinde başlayan ve rüzgârın da etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayılan orman yangınları, bölgede büyük endişe oluşturdu. Yetkililerin verdiği bilgilere göre, dün itibarıyla tahliye edilen köy sayısı 9’a ulaştı. Özellikle Yeşilova köyü mevkiine kadar ilerleyen alevlere ekipler gece gündüz demeden müdahale ediyor.

Yangının kontrol altına alınması için hem kara ekipleri hem de hava araçları aralıksız çalışıyor. Ancak bölgedeki yoğun rüzgâr ve sıcak hava, ekiplerin işini zorlaştırıyor.

Köylerin Çevresinde TOMA’lar Konuşlandırıldı

Orman yangınlarının köylere ulaşma ihtimaline karşılık güvenlik birimleri de sahada aktif rol alıyor. Çeşitli illerden gönderilen toplumsal olaylara müdahale araçları (TOMA), köylerin çevresine ve Kastamonu-Karabük karayolu güzergâhına yerleştirildi. Jandarma ve emniyet müdürlüklerine bağlı TOMA’lar, gerektiğinde kullanılmak üzere teyakkuzda bekletiliyor.

Bu araçların özellikle yangının yerleşim alanlarına sıçraması halinde hızlı bir şekilde su takviyesi ve müdahale için hazır tutulduğu öğrenildi. Böylece sadece yangına karşı değil, vatandaşların tahliye süreçlerinde de destek sağlanması hedefleniyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı