Kastamonu genelinde özellikle yüksek rakımlı bölgelerde etkisini sürdüren kar yağışı, gece saatlerinde İhsangazi ilçe merkezine kadar ulaştı. Aniden bastıran kar, kısa sürede ilçenin çehresini değiştirdi. Lapa lapa yağan kar taneleri cadde, sokak ve çatıları beyaz örtüyle kapladı.

Kısa Sürede Beyaz Manzara Oluştu

Ihsangazi Kar Yağışı (3)

Gece boyunca aralıklarla devam eden yağış, ilçe merkezinde kartpostallık görüntülerin ortaya çıkmasına neden oldu. Kar kalınlığı kısa sürede artarken, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte İhsangazi’de kış manzaraları kendini gösterdi. Vatandaşlar güne bembeyaz bir çevreyle uyanırken, bazı bölgelerde araçların üzeri tamamen karla kaplandı.

Yağış Sabah Saatlerinde Zayıfladı

Meteorolojik değerlendirmelere göre kar yağışı sabah saatlerine doğru etkisini azalttı. İlçe merkezinde ulaşımı olumsuz etkileyecek ciddi bir durum yaşanmazken, yüksek kesimlerde yağışın daha yoğun hissedildiği öğrenildi. Yetkililer, özellikle gece saatlerinde hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte buzlanma riskine karşı sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Kar Yağışı Aralıklarla Devam Edebilir

Ihsangazi Kar Yağışı (2)

Uzmanlar, Kastamonu genelinde soğuk havanın önümüzdeki günlerde de etkisini sürdüreceğini belirtiyor. Yapılan tahminlere göre kar yağışının gelecek haftaya kadar zaman zaman yeniden etkili olması bekleniyor. Özellikle kırsal mahalleler ve yüksek rakımlı bölgelerde yer yer yoğun kar yağışı görülebileceği ifade ediliyor.

Vatandaşlar Kışa Hazırlıklı Olmalı

Yetkililer, sürücülerin zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmaları gerektiğini hatırlatırken, soba ve doğal gaz kullanan vatandaşların da karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı tedbirli olmalarını istedi. Ayrıca çiftçiler için de don riskine karşı önlem alınması gerektiği vurgulandı.

İhsangazi’de etkili olan kar yağışı, ilçeye kış atmosferini erken yaşatırken, doğaseverler için de görsel bir şölen sundu. Önümüzdeki günlerde hava koşullarının yakından takip edilmesi ve ani hava değişimlerine karşı hazırlıklı olunması önem taşıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı