Kastamonu’da orman yangınlarıyla mücadele sezonu öncesi hazırlıklar masaya yatırıldı. Kastamonu Valisi Meftun Dallı başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, 1 Mayıs-31 Ekim tarihleri arasında yürütülecek çalışmalar değerlendirildi.
Toplantıda, ilgili kurumların yangınlara müdahale kapasitesi, kurumlar arası koordinasyon, sahada alınacak tedbirler ve vatandaşlara yönelik bilgilendirme faaliyetleri ele alındı. Orman varlığı açısından önemli iller arasında yer alan Kastamonu’da, yangın riskine karşı hazırlıkların güçlü tutulması gerektiği vurgulandı.
Yangın sezonu öncesi hazırlıklar gözden geçirildi
Vali Meftun Dallı, 2025 yılında yaşanan orman yangınlarını hatırlatarak tüm kurumların süreci hassasiyetle takip etmesi gerektiğini belirtti. Kastamonu’nun orman yangınları bakımından riskli iller arasında yer aldığını ifade eden Dallı, sıcaklık artışları ve değişken hava koşullarının yangın tehlikesini artırdığına dikkat çekti.
Vali Dallı, toplantıya ilişkin yaptığı açıklamada, “Her geçen yıl ciddi derecede artan sıcaklıklar ve sürekli değişen hava koşulları yangın riskini artırıyor. Yaptığımız toplantıda 2026 yılı yangın sezonu için hazırlıklarımızı gözden geçirdik. Yeşil vatanımızın korunması için yürüteceğimiz tüm çalışmalara kıymetli hemşehrilerimizin de desteğini bekliyoruz. İnşallah yangınsız bir sezon geçiririz.” diye konuştu.
Vatandaşlara destek çağrısı
Toplantıda, yangınların önlenmesi için kurumların yanı sıra vatandaşların da duyarlı hareket etmesinin önemine dikkat çekildi. Kastamonu genelinde sezon boyunca denetim, bilgilendirme ve müdahale çalışmalarının koordineli şekilde sürdürüleceği bildirildi.





