Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde yaşanan trafik olayı, kurallara uymamanın bedelini bir kez daha ortaya koydu. Aşağıhatıpbağı Mahallesi Hacı Ziya Efendi Sokak’ta ters yönde ilerleyen ehliyetsiz motosiklet ile karşı yönden gelen otomobilin çarpışması sonucu maddi hasar oluşurken, olayda yaralanan olmaması teselli oldu.
Kazanın ardından yapılan incelemede motosiklet sürücüsünün ehliyetsiz olduğu ve aracın sigortasının bulunmadığı belirlendi. Bu nedenle sürücüye yüksek tutarda idari para cezası uygulandı.
Ehliyetsiz ve sigortasız sürücüye 81 bin 200 lira ceza
İnebolu’da meydana gelen kazada motosiklet sürücüsüne, ehliyetsiz araç kullanmaktan 80 bin lira, motosikletin sigortasız olması nedeniyle de 1.200 lira ceza kesildi. Böylece toplam ceza tutarı 81 bin 200 liraya ulaştı.
Egzoz patlatan sürücüye 180 bin lira ceza
Öte yandan ilçe merkezinde bir başka motosiklet sürücüsüne de farklı ihlaller nedeniyle ağır yaptırım uygulandı. Plakasının kapalı olduğu, ehliyetsiz şekilde araç kullandığı ve egzoz patlattığı belirlenen sürücüye üç ayrı ihlalden toplam 180 bin lira idari para cezası verildi.
İnebolu’da peş peşe yaşanan bu iki olay, trafik kurallarına uyulmamasının hem sürücüler hem de kamu düzeni açısından ciddi sonuçlar doğurduğunu bir kez daha gösterdi.





