Kastamonu’da elektrikli scooter hizmeti sunan bir kiralama firması, son dönemde yaşanan hırsızlık vakalarına karşı sosyal medyada dikkat çeken bir adım attı. Şirket, çalındığı iddia edilen scooterların görüntülerini sosyal medya hesaplarında paylaşarak hırsızlara gözdağı verdi.

Scooter Hırsızlığı (3)

GPS İle Anında Takip Ediliyor

Firma yetkilileri, scooterların güvenlik önlemlerine dair önemli bilgiler paylaşarak, her araca 3 farklı noktaya yerleştirilen GPS cihazları sayesinde anlık takip yapabildiklerini belirtti. Yetkililer, scooterlar kiralama yapılmadan yerinden oynatıldığında sistemin otomatik olarak merkez ofise bildirim gönderdiğini ifade etti. Bu sayede scooterların izinsiz kullanımı veya çalınması durumunda anında müdahale edilebildiği vurgulandı.

Scooter Hırsızlığı (1)-1

“Takibi Bırakmadık, Şikayet Etmekten Yorulduk”

Şirket, scooter hırsızlıklarına karşı mücadelesini sürdürüyor. Yetkililer, 7 gün 24 saat sahada görev yapan ekiplerinin bulunduğunu belirterek, kiralama yapılmadan hareket ettirilen scooterlara anında müdahale edildiğini söyledi. Şirket temsilcisi, “Eğer olay anında sahada ekip yoksa, MOBESE görüntüleri incelenerek yüz tanıma sistemiyle tespit yapılır. Şüpheliler hakkında ‘hırsızlık’ suçundan yasal işlem başlatılır” ifadelerini kullandı.

Scooter Hırsızlığı (4)

Her 10 Vakadan 7’si Yargıya Taşındı

Yapılan açıklamada, scooter hırsızlıklarının büyük bir kısmının yargıya taşındığı belirtildi. Firma, şu ana kadar yaşanan her 10 hırsızlık olayından 7’sinin resmi şikayetle sonuçlandığını ifade etti. Hırsızlık suçunun ciddi yasal sonuçları olduğuna dikkat çeken şirket, scooterlara veya üzerlerindeki teknolojik donanıma zarar verilmesinin de yüksek tazminatlarla sonuçlanabileceğini vurguladı.

Scooter Hırsızlığı (2)

Şirketten Çağrı: “Kullanmadan Önce Kiralayın”

Şirket, kamuoyuna yaptığı çağrıda, scooterların yalnızca yasal kiralama işlemi sonrası kullanılabileceğini, izinsiz hareket ettirilen araçların suç teşkil ettiğini hatırlattı. Firma yetkilisi, “7/24 sahada gezen ekiplerimiz mevcuttur. Kiralama olmadan sürüklendiğinde ekiplerimiz yakalar ve polise teslim eder. Yakında ekip yoksa MOBESE kayıtlarından yüz tanıma yapılır ve ‘hırsızlıktan’ şikayetçi olunur. Şuana kadar yapılan her 10 hırsızlıktan 7’si şikayet edildi. Yüksek tutarda tazminat ve hırsızlıktan sabıka yememek için cihazlarımıza zarar vermeyi bırakın” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Haber Merkezi