Kastamonu ve Ankara'da oto lastiği satışı bahanesiyle sahte ilanlar vererek dolandırıcılık yapan çete, jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonla çökertildi. “123 milyon liradan fazla” dolandırıcılık yaptığı tespit edilen suç örgütünden 8 kişi gözaltına alındı, 3'ü tutuklandı.
6 Ay Süren Teknik Takip Sonucunda Operasyon Gerçekleştirildi
Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, Kastamonu ve Ankara'da sahte oto lastik ilanlarıyla vatandaşları dolandıran bir çetenin izine ulaşıldı. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından hazırlanan rapora göre, örgütün “123 milyon liradan fazla” dolandırıcılık yaptığı belirlendi.
Yaklaşık 6 ay süren teknik ve fiziki takip sonucunda Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı KOM ekipleri tarafından Kastamonu ve Ankara'daki adreslere eş zamanlı baskınlar düzenlendi.
8 Şüpheli Gözaltına Alındı, 3’ü Tutuklandı
Operasyonda örgüt lideri olduğu değerlendirilen G.A. ile birlikte A.A., S.A., M.A., M.Ö., K.A., B.H. ve H.H.K. gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemleri tamamlanan şüpheliler Kastamonu Adliyesi’ne sevk edildi. Mahkeme, G.A., A.A. ve S.A.’nın tutuklanmasına karar verdi. M.A., M.Ö. ve K.A. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diğer iki şüpheli B.H. ve H.H.K. da serbest kalırken, firari olan 2 kişinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.
Operasyonda Lüks Eşyalara ve Dijital Delillere El Konuldu
Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda, 8 cep telefonu, 9 sim kart, 4 bilgisayar, 1 veri depolama cihazı ve 4 kamera başta olmak üzere toplamda 26 dijital materyal ele geçirildi. Ayrıca zanlıların lüks yaşam sürdükleri, evlerinde pahalı duvar saatleri gibi aksesuarların da bulunduğu kaydedildi.
Olayla ilgili soruşturma titizlikle sürdürülüyor.