Kastamonu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde ortodonti hizmetlerinin daha hızlı ve düzenli yürütülmesi amacıyla yeni bir çalışma süreci başlatıldı. Merkezde hem mevcut hastaların tedavi aşamalarının hızlandırılması hem de yeni başvuruların kontrollü şekilde alınması için planlama yapıldı.
15 Ağustos 2026 itibarıyla mevcut ortodonti hastalarının işlemlerine ağırlık verilirken, 1 Eylül’den itibaren MHRS üzerinden yeni ortodonti hastalarının kabulüne de başlandı.
Mevcut hastaların tedavileri hızlandırıldı
Merkezde sabit ve hareketli ortodontik tedavi gören hastaların süreçleri, laboratuvarlarla yapılan koordinasyon doğrultusunda yeniden planlandı.
Tedavisine başlanmış, ölçüleri alınmış, gerekli malzemeleri planlanmış ve işlem sırası oluşturulmuş hastaların tedavileri belirlenen program çerçevesinde devam ediyor. Böylece uzun süredir tedavi sürecinde bulunan hastaların işlemlerinin daha kısa sürede ilerletilmesi amaçlanıyor.
Ortodonti tedavilerinin laboratuvar altyapısıyla doğrudan bağlantılı olması nedeniyle, mevcut kapasitenin hasta yoğunluğuyla dengeli şekilde kullanıldığı belirtildi.
Yeni hastalar MHRS üzerinden kabul ediliyor
1 Eylül 2026 tarihi itibarıyla ortodonti bölümünde yeni hasta kabulü de yeniden başladı. Vatandaşlar MHRS üzerinden randevu oluşturarak ortodonti hizmetinden yararlanabiliyor.
Kastamonu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, bir yandan bekleyen hastaların tedavilerini hızlandırırken diğer yandan yeni hastaların sisteme kontrollü biçimde dahil edilmesini hedefliyor.
Merkez yönetimi, ortodonti hizmetlerinde erişimi kolaylaştırmak, bekleme sürelerini azaltmak ve tedavi süreçlerini daha verimli hale getirmek için çalışmaların sürdürüleceğini bildirdi.





