Kastamonu’da görev yapan Halime Çavuş Özel Eğitim Anaokulu öğretmenleri, yoğun geçen eğitim öğretim döneminin ardından moral ve motivasyonlarını artırmak amacıyla farklı bir etkinlikte bir araya geldi. Kastamonu Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen oryantiring etkinliği, öğretmenlere hem fiziksel hem de zihinsel açıdan yenilenme fırsatı sundu.

Harita ve Yön Bulma Heyecanı Bir Aradaydı

Etkinlik, Emin Baydil Spor Kompleksi içerisinde gerçekleştirildi. Kastamonu Üniversitesi Antrenörlük Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Defne Öcal Kaplan ve öğrencilerinin rehberliğinde düzenlenen organizasyonda öğretmenler, belirlenen hedef noktalarına en kısa sürede ulaşmak için harita kullanarak yön bulmaya çalıştı. Katılımcılar, zamanla yarışarak parkuru tamamlamanın heyecanını yaşarken aynı zamanda eğlenceli anlar geçirdi.

Kastamonu Oryantiring (2)

Birlik ve Dayanışma Duygusu Güçlendi

Okul Müdürü Erol Çelikel, etkinliğin yalnızca bir spor aktivitesi olmadığını, aynı zamanda öğretmenler arasındaki bağı güçlendiren önemli bir organizasyon olduğunu belirtti. Daha önce özel bireylerin aileleriyle gerçekleştirilen benzer bir etkinlikten ilham aldıklarını ifade eden Çelikel, bu fikri hayata geçirmekten büyük memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Organizasyona öğretmenlerin yanı sıra aile bireylerinin de katıldığını vurgulayan Çelikel, yaklaşık 65 kişinin yer aldığı etkinliğin adeta bir şenlik havasında geçtiğini söyledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı