Kastamonu’da çevre bilincini artırmak ve genç nesillere doğa sevgisi kazandırmak amacıyla anlamlı bir etkinlik düzenlendi. Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü öncülüğünde, Kastamonu Orman İşletme Müdürlüğü Gelindağı Şefliği sorumluluk sahasında yer alan Aksinir Köyü’nde, Kastamonu Proje İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin katılımıyla geniş kapsamlı bir fidan dikim programı gerçekleştirildi.
Öğrenciler, Öğretmenler ve Orman Çalışanları Bir Araya Geldi

Etkinlikte öğrenciler, öğretmenler ve orman teşkilatının sahada görev yapan personeli bir araya gelerek doğaya katkı sağlamak için fidan dikti. Toprakla buluşturulan her bir fidan, hem bölgenin yeşil dokusunu güçlendirmeyi hem de gelecekte daha sağlıklı bir çevre oluşturmayı hedefliyor. Fidan dikimine katılan öğrenciler hem keyifli anlar yaşadı hem de çevre korumanın önemine dair uygulamalı bir deneyim kazandı.
Ormanların Önemi Öğrencilere Anlatıldı

Etkinlik sırasında orman teşkilatı çalışanları, öğrencilere fidan dikiminin nasıl yapılması gerektiği konusunda uygulamalı bilgiler verdi. Bunun yanı sıra ormanların çevre kirliliğini azaltmadaki rolü, ekosistemdeki canlıların yaşam kaynağı olması, erozyonla mücadeledeki etkisi ve iklim dengesi üzerindeki kritik önemine dair bilgilendirici sunumlar yapıldı. Böylece katılımcılar yalnızca fidan dikmekle kalmadı; ormanların yaşam için neden vazgeçilmez olduğunu da öğrenme fırsatı buldu.

Gençlerde Doğa Sevgisini Artırmayı Hedefliyor
Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, çevre bilincinin küçük yaşlarda kazanılmasının büyük önem taşıdığını belirterek bu tür etkinliklerin artarak devam edeceğini ifade etti. Öğrencilerin doğayla buluşmasının, gelecek yıllarda daha duyarlı ve çevreye sahip çıkan bireylerin yetişmesine katkı sağlayacağı vurgulandı.

Aksinir Köyü’nde gerçekleştirilen fidan dikimi, hem sosyal açıdan hem de çevresel açıdan anlamlı bir farkındalık çalışması olarak öne çıktı. Etkinlik, katılımcıların yüzlerinde tebessüm bırakarak başarıyla tamamlandı. Her bir fidan, öğrencilerin doğaya armağan ettiği bir umut olarak toprağa emanet edildi.





