Kastamonu’nun Tosya ilçesi, tarımsal üretimde verimliliği artıracak ve bölgenin ekonomik geleceğini şekillendirecek büyük ölçekli yatırımlara kavuşuyor. AK Parti Tosya İlçe Başkanı Mustafa Takır, ilçede başlatılan projelerin hem bugünün ihtiyaçlarını karşılayacağını hem de gelecek 100 yılın kalkınmasına yön vereceğini belirterek önemli açıklamalarda bulundu.

12 Bin Hektarı Aşan Alanda Arazi Toplulaştırma Çalışması

Mustafa Takır Ak Parti Tosya (2)

Tosya sınırları içerisinde uzun yıllardır çözülemeyen arazi parçalanması sorununu ortadan kaldıracak Arazi Toplulaştırma ve TİGH Projesi için kritik bir adım atıldı. İhalesi tamamlanan projenin yapım işine ilişkin sözleşme imzalanırken, çalışma için ilçeye yaklaşık 255 milyon TL ödenek ayrıldı.

Toplam 12.837 hektarlık alanda yapılacak toplulaştırma çalışmasının, hem üretim maliyetlerini azaltacağı hem de modern tarım tekniklerinin uygulanmasını kolaylaştıracağı ifade ediliyor. Başkan Takır, bu projeyle birlikte Tosya’nın 100 yıllık tarımsal altyapı sorunlarının çözüme kavuşturulacağını vurguladı.

Devrez Kızlaryolu Barajı Sulaması Başlıyor: 24 Köy Faydalanacak

İlçenin kalkınmasına doğrudan katkı sunacak bir diğer büyük yatırım ise Devrez Kızlaryolu Barajı Sulaması Projesi oldu. 04 Temmuz 2025 tarihinde ihalesi gerçekleştirilen proje kapsamında 6.194 hektar alan kapalı boru sistemiyle sulanacak. Tosya ve Ilgaz ilçeleri ile birlikte toplam 24 köy modern sulama altyapısına kavuşacak.

Mustafa Takır Ak Parti Tosya (3)

Projenin tamamlanmasıyla birlikte bölge ekonomisine yıllık 310 milyon TL katkı sağlanması ve 9.291 kişiye istihdam imkânı oluşturulması hedefleniyor. Başkan Takır, bu yatırımın yalnızca tarım sektörünü değil, bölgedeki sosyal yaşamı da olumlu yönde etkileyeceğini belirtti.

Köylere Altyapı Müjdesi: Su ve Kanalizasyon Hatları Tamamlandı

Tarım yatırımlarının yanı sıra köylerde sürdürülen altyapı çalışmaları da hız kesmeden devam ediyor. İlçeye bağlı birçok köyde su ve kanalizasyon hatları tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunuldu.
Projeler kapsamında:

  • Kızılca ve Kınık köylerine su isale hattı çekildi.

  • Sekiler Köyü’nün su isale hattı tamamlandı.

  • Mısırlıağaç Köyü’nde kanalizasyon hattı yapıldı.

  • Bayat Köyü'nde yeni su isale hattı hizmete alındı.

Başkan Takır, tüm bu çalışmaların Tosya’nın yaşam kalitesine doğrudan katkı sağlayacağını ifade ederek projelerde emeği geçenlere teşekkür etti.

“Türkiye Yüzyılı Tarımın ve Üretimin Yüzyılı Olacak”

Açıklamalarının sonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ve DSİ Genel Müdürlüğü’ne teşekkür eden Başkan Takır, “Toprağımız bereketlenecek, üreticimiz kazanacak. Bu yatırımlar ilçemizin geleceğine yapılan en önemli adımlardır” dedi.

Kaynak: Tosya AK Parti İlçe Başkanlığı