Kastamonu Valiliği, 19 Temmuz 2026 Pazar günü gerçekleştirilecek olan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) öncesinde adayların mağduriyet yaşamaması için önemli bir duyuru yaptı. Yapılan açıklamaya göre, sınava katılacak ancak kimlik belgesini kaybetmiş olan adaylar için Kastamonu Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğü, sınav sabahı erken saatlerde hizmet verecek.

Kimlik Sorunu Yaşayan Adaylara Kolaylık Sağlanacak

Valilik tarafından yapılan bilgilendirmede, sınav günü kimlik kartı veya nüfus cüzdanını ibraz edemeyen adayların sınava girişte sorun yaşamamaları adına özel bir uygulama başlatıldığı belirtildi. Bu kapsamda Kastamonu Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğü, 19 Temmuz Pazar günü saat 07.00 ile 10.00 arasında açık olacak. Böylece adaylar, sınav öncesinde gerekli işlemlerini hızlı bir şekilde gerçekleştirebilecek.

Valilik Dgs

Geçici Kimlik Belgesi Verilecek

Yetkililer, kimliğini kaybeden adayların ilgili müdürlüğe başvurmaları halinde geçici kimlik belgesi alabileceklerini ifade etti. Bunun için adayların yanlarında sınava giriş belgelerini ve bir adet biyometrik fotoğraf bulundurmaları gerekiyor. Başvuru yapan adaylara, yeni kimlik kartları düzenlenene kadar geçerli olacak resmi bir “Geçici Kimlik Belgesi” verilecek. Bu belge sayesinde adaylar sınava sorunsuz bir şekilde katılım sağlayabilecek.

Adaylara Önemli Hatırlatma

Kastamonu Valiliği, sınava girecek tüm adayların sınav saatinden önce gerekli belgelerini kontrol etmeleri gerektiğini vurguladı. Özellikle kimlik belgesi eksik olan adayların, belirtilen saatler içerisinde nüfus müdürlüğüne başvurarak işlemlerini tamamlamalarının büyük önem taşıdığı ifade edildi.

Yapılan bu düzenleme ile sınav günü oluşabilecek aksaklıkların önüne geçilmesi ve adayların herhangi bir mağduriyet yaşamadan sınava katılması hedefleniyor.

Kaynak: Kastamonu Valiliği