Kastamonu’nun Tosya ilçesine bağlı Sofular Köyü’nde gerçekleştirilen muhtarlık seçimleri tamamlandı. Köy halkının yoğun katılım gösterdiği seçimde sandıktan çıkan sonuçlara göre Sadi Yıldız yeniden muhtar seçildi.

Sofular Köyü’nde Seçim Heyecanı

Sofular Köyü’nde yapılan muhtarlık seçimi, vatandaşların demokratik katılımıyla gerçekleşti. Sabah saatlerinde başlayan oy kullanma süreci gün boyunca devam ederken, köy sakinleri gelecekte kendilerini temsil edecek ismi belirlemek için sandık başına gitti. Seçim sürecinin sakin ve düzenli bir şekilde ilerlediği gözlemlendi.

Oy Sayımı Sonrası Sonuçlar Netleşti

Oy verme işleminin tamamlanmasının ardından sandıklar açılarak sayım işlemine geçildi. Yapılan sayım sonucunda resmi olmayan verilere göre Sadi Yıldız 46 oy alarak seçimin galibi oldu. Diğer adaylardan Metin Gider 35 oy, Aydın Kale 25 oy ve Fazlı Karataş ise 18 oyda kaldı.

Bu sonuçlarla birlikte Sadi Yıldız, rakiplerini geride bırakarak yeniden köy muhtarlığı görevine seçildi.

Sadi Yıldız Yeniden Görevde

Daha önce de Sofular Köyü’nde muhtarlık görevini üstlenen Sadi Yıldız, bu seçimle birlikte yeniden göreve gelmiş oldu. Yıldız’ın, kısa süre önce hayatını kaybeden eski muhtar Muhittin Zirek’ten boşalan görevi devralarak dönemin kalan süresinde hizmet vereceği öğrenildi.

Köy halkı tarafından yakından tanınan ve daha önceki görev döneminde çeşitli hizmetlere imza atan Yıldız’ın, yeni dönemde de köyün ihtiyaçlarına yönelik çalışmalarını sürdürmesi bekleniyor.

Kaynak: Tosyalı Abıca