Kastamonu’da etkili olan yoğun yağış, özellikle Kuzeykent Mahallesi başta olmak üzere birçok yerleşim yerinde elektrik kesintilerine neden oldu. Kentin en kalabalık mahallelerinden biri olan Kuzeykent’te yaşanan kesinti, günlük yaşamı olumsuz etkilerken, çevre köylerde de benzer sorunların yaşandığı bildirildi.
Şebeke Arızası Hayatı Olumsuz Etkiledi

Şiddetli yağışın ardından meydana gelen şebeke arızası, mahallede geniş bir alanı etkisi altına aldı. Elektrik kesintisi nedeniyle vatandaşlar evlerinde ve iş yerlerinde çeşitli aksaklıklar yaşarken, özellikle elektronik cihazların kullanılamaması günlük hayatı zorlaştırdı. Kesintinin aniden yaşanması, birçok kişinin hazırlıksız yakalanmasına neden oldu.
Yetkililerden alınan bilgilere göre, arızanın ana nedeni yağışın oluşturduğu teknik hasar olarak değerlendiriliyor. Enerji hatlarında meydana gelen sorunlar, ekiplerin hızlı müdahalesini gerektirirken, çalışmaların aralıksız sürdüğü ifade edildi.
Ekipler Hızla Müdahale Etti

Elektrik dağıtım şirketi tarafından yapılan açıklamada, arızaya müdahale için teknik ekiplerin kısa sürede bölgeye yönlendirildiği belirtildi. Yapılan planlamaya göre, Kuzeykent Mahallesi’nde elektriğin aynı gün saat 17.00 itibarıyla yeniden verilmesi hedefleniyor. Öte yandan, köylerde yaşanan kesintilerin ise saat 18.00’e kadar giderilmesi planlanıyor.
Yetkililer, çalışmaların hava koşullarına bağlı olarak değişebileceğini vurgularken, vatandaşların dikkatli olmaları ve resmi duyuruları takip etmeleri gerektiğini hatırlattı.
Muhtardan Vatandaşlara Bilgilendirme
Kuzeykent Mahallesi Muhtarı Hakan Çölez de yaşanan kesintiyle ilgili sosyal medya üzerinden açıklamada bulundu. Çölez, yoğun yağış nedeniyle özellikle Kuzeykent Ortaokulu çevresinde bulunan trafoda arıza meydana geldiğini belirterek, bu durumun mahallenin büyük bir bölümünü etkilediğini ifade etti.

Mahalle sakinlerinden gelen ihbar üzerine ekiplerin hızla yönlendirildiğini aktaran Çölez, sorunun kısa sürede çözüleceğine inandığını dile getirdi. Ayrıca, gelişmelerin mahalle sakinleriyle düzenli olarak paylaşılacağını da sözlerine ekledi.
Kastamonu’da hayatı olumsuz etkileyen kesintinin, planlanan saatlerde giderilmesi halinde normalleşmenin kısa sürede sağlanması bekleniyor.





