Kastamonu Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü personeline yönelik yangın söndürme ve tahliye tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikat, Kastamonu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) koordinasyonunda düzenlendi.

AFAD’dan Personele Kapsamlı Eğitim
Kastamonu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından 10 Şubat 2026 tarihinde İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitim programına, İl Müdürlüğü ve bağlı kuruluşlarda görev yapan personeller katıldı. Eğitimlerde, afet ve acil durumlara karşı bilinç oluşturulması hedeflendi.
Program kapsamında personele;
- Yangın farkındalığı,
- Afet farkındalığı,
- Afet ve acil durum müdahale yöntemleri,
- Afet sonrası ilk 72 saatin önemi
başlıklarında kapsamlı bilgiler aktarıldı. Eğitimlerde teorik anlatımların yanı sıra uygulamaya dönük bilgilendirmelere de yer verildi.

Yangın Söndürme ve Tahliye Tatbikatı Gerçekleştirildi
Eğitimlerin ardından, edinilen bilgilerin pekiştirilmesi amacıyla yangın söndürme ve tahliye tatbikatı yapıldı. Tatbikatta, olası bir yangın anında izlenmesi gereken adımlar, güvenli tahliye yöntemleri ve yangın söndürme ekipmanlarının doğru kullanımı uygulamalı olarak gösterildi.
Personellerin aktif katılımıyla gerçekleştirilen tatbikatta, yangın söndürme tüplerinin kullanımı ve tahliye sürecindeki koordinasyonun önemi vurgulandı. Tatbikatın, çalışanların afet ve acil durumlara karşı hazırlık düzeyini artırmayı amaçladığı belirtildi.

Afetlere Karşı Hazırlık Vurgusu
Yetkililer, bu tür eğitim ve tatbikatların afet ve acil durumlara karşı kurumsal farkındalığın artırılması açısından önemli olduğunu ifade etti. Programın, personelin olası risklere karşı daha bilinçli ve hazırlıklı hareket etmesine katkı sunduğu kaydedildi.
















