Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde serinlemek amacıyla denize giren bir kişi, aniden bacağına giren kramp nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdi. Olay, Karadeniz Mahallesi altında bulunan plajda meydana geldi. Yaz sıcaklarının etkisini artırdığı bölgede denize giren vatandaşın yaşadığı panik dolu anlar çevrede bulunanların dikkatinden kaçmadı.

Edinilen bilgilere göre, yüzmek için denize giren kişi bir süre sonra bacağına kramp girmesi sonucu kontrolünü kaybetti. Suda zor anlar yaşayan vatandaşı fark eden çevredeki kişiler durumu hemen yetkililere bildirdi. İhbar üzerine olay yerine kısa sürede 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi.

Inebolu Da Yürekleri Ağza Getiren Olay

Sağlık durumu iyi, faciadan dönüldü

Kendi çabasıyla kıyıya çıkmayı başaran kişi, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk kontrollerinden geçirildi. Yapılan incelemelerde genel sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Olayın daha ciddi bir tabloya dönüşmeden atlatılması, hem vatandaş hem de çevredekiler için büyük bir rahatlama yarattı.

Inebolu Boğulma 589

Uzmanlar, özellikle yaz aylarında denize giren vatandaşların ani kramp riskine karşı dikkatli olmaları gerektiğini hatırlatarak, uzun süre aç veya susuz şekilde yüzülmemesi konusunda uyarılarda bulundu.

Ambulans Acil Vaka Hastane

Ayrıca tek başına denize girilmemesi ve güvenli alanların tercih edilmesi gerektiği vurgulandı.

Kastamonu’da yaşanan bu olay, denizde alınacak basit önlemlerin hayati önem taşıdığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Kaynak: Yeni İnebolu