Kastamonu’da kamu düzeninin güçlendirilmesi ve suçla mücadelede kurumlar arası iş birliğinin artırılması amacıyla İl Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon Merkezi Toplantısı yapıldı. Toplantı, Kastamonu Valisi Meftun Dallı başkanlığında düzenlendi.

Güvenlik Başlıkları Masaya Yatırıldı

Toplantıda il genelinde yürütülen güvenlik faaliyetleri kapsamlı biçimde ele alındı. Özellikle asayiş uygulamaları, trafik güvenliği, narkotik suçlarla mücadele, kaçakçılık ve organize suç örgütlerine yönelik çalışmalar ile düzensiz göçle ilgili mevcut durum ve alınacak yeni tedbirler değerlendirildi. Kurumların sahada uyguladığı önleyici ve denetleyici faaliyetlerin sonuçları paylaşılırken, önümüzdeki döneme ilişkin yol haritası da belirlendi.

Kastamonu Valiliği Asayiş Toplantıı Güvenlik (1)

Vali Dallı, vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanmasının devletin temel görevlerinden biri olduğunu vurgulayarak, güvenlik birimlerinin koordinasyon içinde çalışmasının önemine dikkat çekti. Ayrıca suçla mücadelede teknolojik imkânların etkin kullanımı ve veri paylaşımının artırılması gerektiği ifade edildi.

Geniş Katılımlı Toplantı

Toplantıya, Vali Yardımcısı Aydın Ergün, İl Emniyet Müdürü Tamer Taş, İl Jandarma Komutanı Hikmet Uz, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş ve İl Göç İdaresi Müdür Vekili Turgay Atsız ile ilgili kurum temsilcileri katıldı.

Ayrıca ilçelerde görev yapan kaymakamlar da Video Konferans Sistemi (VKS) üzerinden toplantıya bağlanarak görüş ve önerilerini paylaştı. Bu yöntemle il genelindeki güvenlik durumu bütüncül bir şekilde değerlendirildi.

Ortak Hedef: Huzurlu ve Güvenli Kastamonu

Toplantıda alınan kararların, il genelinde yürütülen güvenlik uygulamalarına yön vermesi bekleniyor. Özellikle trafik kazalarının azaltılması, uyuşturucu ile mücadelede farkındalık çalışmalarının artırılması ve düzensiz göçle ilgili denetimlerin sıklaştırılması öncelikli hedefler arasında yer aldı.

Yetkililer, kamu kurumları arasında güçlü koordinasyonun sağlanmasıyla suç oranlarının düşürülmesinin ve toplumda güven duygusunun pekiştirilmesinin amaçlandığını belirtti. Bu kapsamda benzer toplantıların düzenli aralıklarla yapılacağı ve alınan kararların sahada titizlikle uygulanacağı ifade edildi.

Kaynak: Kastamonu Valiliği