Milli boksörler Ece Asude Ediz ve Berfin Kabak, 7-21 Kasım 2025 tarihlerinde Suudi Arabistan’ın Riyad kentinde düzenlenecek İslami Dayanışma Oyunları’ndan altın madalyalarla dönmeyi hedefliyor. Kastamonu Milli Takımlar Kamp Eğitim Merkezi’nde hazırlıklarını tamamlayan sporcular, organizasyonda ringde şampiyonluk için mücadele edecek.
Ece Asude Ediz: “Boksa Zayıflamak İçin Başladım, Şampiyon Oldum”
22 yaşındaki milli boksör Ece Asude Ediz, boksa 15 yaşında başladığını belirterek, “Boksa başlamadan önce 80 kiloydum. Zayıflamak için babamın sayesinde başladım. İki yıl sonra yıldızlar kategorisinde 80 kiloda Avrupa şampiyonu oldum” dedi. Gençler kategorisinde Avrupa üçüncülüğü elde eden Ece, daha sonra zayıflayarak 57 kiloda ringe çıktığını ifade etti.
Kariyerinde Türkiye şampiyonlukları da bulunan Ece, İslami Dayanışma Oyunları’nda şampiyonluk hedeflediğini belirterek, “İlk defa katılacağım, çok heyecanlıyım. Kadın boksörlerin adının duyulması çok güzel. Ben de bunun daha iyi bir parçası olmak isterim” dedi.

Berfin Kabak: “Öz Güvenim Ringe Taşındı, Hedefim Altın”
23 yaşındaki milli boksör Berfin Kabak ise boksa 2019 yılında öz güven eksikliği nedeniyle başladığını söyledi. Türkiye şampiyonlukları da bulunan Berfin, boks sayesinde hem hayatında hem de ringde öz güvenini kazandığını anlattı.
65 kiloda ringe çıkacak olan Berfin Kabak, İslami Dayanışma Oyunları’na iki kamp süreci ile hazırlandıklarını ifade ederek, “Kendimi hazır hissediyorum. Takım olarak da hazırız. İnşallah güzel bir sonuçla döneceğiz. Hedefim birincilik, buna inanıyorum. Hedefimiz altın” dedi.

Kastamonu’dan Milli Gurur
Kastamonu’dan uluslararası arenaya taşınacak olan bu iki genç kadın milli boksör, hem Türkiye’yi hem de Kastamonu’yu İslami Dayanışma Oyunları’nda temsil edecek. Hazırlıklarını tamamlayan Ece Asude Ediz ve Berfin Kabak, şampiyonluk için ringde mücadele edecek ve Kastamonu’nun gururu olmaya hazırlanıyor.









