Tarım ve Orman Bakanlığı Şeker Dairesi Başkanlığı talimatıyla yürütülen çalışmalar, Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü teknik ekipleri tarafından sahada yapıldı.

Gelişim ve Verimlilik Takibi

Kontroller kapsamında, sözleşmeli tarım ile ekilen şeker pancarlarının gelişim durumu yerinde incelendi. Ayrıca verim ve kaliteyi artırmak için bitkilerin gelişim süreci yakından takip edildi.

Kastamonu’da Hasat Öncesi Denetim Şeker Pancarı Tarlaları Kontrol Edildi (1)

Erken Önlem Çalışmaları

Ekipler, olası hastalık ve zararlılara karşı erken önlem alınması amacıyla üreticilere bilgilendirmelerde bulundu. Bu sayede tarımsal kayıpların azaltılması ve üretimde sürekliliğin sağlanması hedefleniyor.

Kastamonu’da Hasat Öncesi Denetim Şeker Pancarı Tarlaları Kontrol Edildi (4)

Kontroller Düzenli Devam Edecek

Yetkililer, hasat öncesi dönemde kontrollerin Kastamonu’nun farklı pancar üretim bölgelerinde de periyodik olarak sürdürüleceğini belirtti. Bu uygulamanın, hem çiftçilerin emeğinin korunmasına hem de ülke genelinde şeker üretiminde sürdürülebilirliğe katkı sağlayacağı ifade edildi.

Kastamonu’da Hasat Öncesi Denetim Şeker Pancarı Tarlaları Kontrol Edildi (3)

Kaynak: Haber Merkezi