Kastamonu'nun Tosya ilçesinde bu yıl toplam 8.500 dekar alanda çeltik ekimi yapıldı. Eylül ayının son haftası itibarıyla başlayan hasatla birlikte, tarlalarda biçerdöverler çalışmaya başladı. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı teknik ekipler, biçerdöver kontrollerini titizlikle sürdürüyor. Bu kontroller sayesinde ürün kaybının önüne geçilerek, çiftçinin emeği korunuyor.

TAKEP ile Gelen Bereket: %50 Hibeli Tohumlar Yüz Güldürdü

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP) kapsamında dağıtılan %50 hibeli sertifikalı Osmancık-97 ve Yatkın çeltik tohumları, bu sezon yüksek verim sağladı. Tosya İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri, bu çeşitlerin bölge iklimine ve toprak yapısına son derece uygun olduğunu belirtti. Ayrıca Osmancık-97’nin pirinç kalitesi ve tüketici tercihlerindeki yeri, üreticiye pazar avantajı sunuyor.

Kastamonu’da Hasat Başladı Üreticinin Yüzü Gülüyor (4)

Üreticilere Bereketli Kazanç Dileği

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, yaptığı açıklamada, "TAKEP kapsamında dağıtılan sertifikalı tohumların verimi üreticimizin yüzünü güldürdü. Tüm çiftçilerimize ürünlerinin bol, kazançlarının bereketli olmasını diliyoruz" ifadelerine yer verdi. Kurum yetkilileri, hasat dönemi boyunca çiftçilere teknik destek sağlamaya devam edeceklerini de belirtti.

Kastamonu’da Hasat Başladı Üreticinin Yüzü Gülüyor (1)

Tosya, Çeltik Üretiminde Lider Konumda

Tosya, uzun yıllardır Karadeniz Bölgesi’nin en önemli çeltik üretim merkezlerinden biri olma özelliğini koruyor. Sulama altyapısı, toprak kalitesi ve deneyimli üreticileri sayesinde her yıl tonlarca kaliteli pirinç üretiliyor. Tosya çeltiği, Kastamonu’nun tarımsal markalarından biri haline gelmiş durumda.

Kastamonu’da Hasat Başladı Üreticinin Yüzü Gülüyor (3),Kastamonu’da Hasat Başladı Üreticinin Yüzü Gülüyor (5)

Kaynak: Tosya İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü