Kastamonu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Gazi Stadı’nda oynanacak karşılaşmalarda protokol ve basın tribünü kullanımıyla ilgili yeni düzenlemelere ilişkin bir açıklama yaptı. GMG Kastamonuspor’un TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta sahaya çıkacağı maçlarda tribün düzenine dikkat çekilerek, protokol üyeleri ve basın mensupları için uyarılarda bulunuldu.

Protokol Üyeleri İçin Davetiye Şartı

Açıklamaya göre, Gazi Stadı’nda protokol tribününden maçı takip etmek isteyen il protokolü üyeleri, maç haftasının Çarşamba günü mesai bitimine kadar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile iletişime geçmek zorunda olacak. Protokol üyelerinin, 0366 214 65 80 numaralı telefonu arayarak dahili 120 üzerinden Spor Kulüpleri Birimi personeli Zuhal Kesayak’a isimlerini bildirmeleri gerektiği belirtildi.

İsim bildirimi yapan protokol üyelerinin davetiyelerini en geç Cuma günü saat 15.00’e kadar ilgili birimden teslim almaları zorunlu olacak. Müdürlük, davetiyesiz ya da davetiyesini almayan kişilerin protokol tribününe giriş yapamayacağını vurguladı.

Koltuk Numarasına Dikkat

Duyuruda ayrıca, davetiyelerin koltuk numaralı olduğu ve protokol tribününde düzenin korunması için misafirlerin sadece kendilerine tahsis edilen koltuklara oturmaları gerektiği hatırlatıldı. Bu uygulamanın, karşılaşmalar sırasında oluşabilecek karışıklıkların önüne geçmeyi hedeflediği ifade edildi.

Basın Mensupları İçin Akreditasyon Zorunluluğu

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün açıklamasında basın tribünü için de önemli bir uyarı yer aldı. Spor müsabakalarının yapıldığı tesislerde görev alacak basın mensuplarının, mevzuat gereği akreditasyon işlemlerini tamamlaması gerektiği belirtildi. Akreditasyon işlemleri tamamlanmamış basın mensuplarının stadyumun basın tribününe alınmayacağı açıklandı.

Tribün Düzenine Vurgu

Kastamonu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, söz konusu düzenlemelerin hem tribün düzenini sağlamak hem de güvenliği artırmak amacıyla yapıldığını kaydetti. Yapılan açıklamada, protokol ve basın tribünlerine girişlerde davetiye ve akreditasyonun zorunlu olduğunun altı çizildi.

İLGİLİ HABER

Yerinde karar: Kastamonu’da VIP kartı olmayan protokol tribününe alınmayacak

Kaynak: Kastamonu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü