Kastamonu’nun Araç ilçesinde yaşanan ev yangınında evi ve eşyaları kullanılamaz hâle gelen 27 yıllık davulcu Adnan Çıra’ya destek eli uzatıldı. Yangında geçimini sağladığı davulunu da kaybeden Çıra’ya, Araç Kaymakamı Ali Emre Tekin tarafından yeni bir davul takımı hediye edildi.

Yangında Hem Evini Hem Geçim Kaynağını Kaybetti

Araç ilçesinde geçtiğimiz aylarda meydana gelen yangın, Adnan Çıra’nın evinde büyük hasara yol açtı. Yangın nedeniyle evindeki eşyaları kullanılamaz hâle gelen Çıra, aynı zamanda mesleğini icra etmek için kullandığı davulunu da kaybetti. Yaşadığı bu olayın ardından geçimini sağlamakta zorlanan davulcuya yardımcı olmak amacıyla çalışma başlatıldı.

Araç Kaymakamlığı ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından gerekli destekler sağlanırken, Çıra’nın yıllardır sürdürdüğü mesleğine devam edebilmesi için yeni bir davul takımı temin edildi.

Kaymakam Ali Emre Tekin’den Anlamlı Hediye

Araç Kaymakamı Ali Emre Tekin, Adnan Çıra’ya yeni davul takımını teslim ederek mesleğini yeniden sürdürebilmesi için destek oldu. Yapılan yardım sayesinde Çıra’nın düğünlerde, bayramlarda ve geleneksel etkinliklerde davul çalmaya devam edebilmesinin önü açıldı.

Kaymakamlık tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, Adnan Çıra’nın ilçede 27 yıldır geleneksel davulculuk mesleğini sürdürdüğüne dikkat çekildi. Çıra’nın düğünlerde, resmî bayramlarda ve Ramazan ayında davul çalarak Araç’ın kültürel yaşamına katkıda bulunduğu belirtildi.

Araç’ın Geleneksel Kültürüne Katkı Sunuyor

Davulculuk mesleğini uzun yıllardır devam ettiren Adnan Çıra, ilçedeki geleneksel etkinliklerin önemli isimleri arasında yer alıyor. Özellikle düğünler, millî bayramlar ve Ramazan ayındaki faaliyetlerle geleneksel kültürün yaşatılmasına katkı sağlıyor.

Kaymakamlık açıklamasında, yangında zarar gören davulun yerine yenisinin hediye edilmesinin temel amacının Çıra’nın mesleğini sürdürebilmesini sağlamak olduğu vurgulandı. Açıklamada ayrıca yeni davulun nice güzel günlerde, düğünlerde ve bayramlarda çalınması temennisinde bulunularak Adnan Çıra’ya hayırlı ve bereketli kazançlar dilendi.

Kaymakamlık, evi yanan Adnan Çıra'ya gerekli tüm desteklerinde verilmeye devam edildiği belirtildi.

Kaynak: Araç Haber