Kastamonu genelinde enerji altyapısını güçlendirmeye yönelik çalışmalar kapsamında, bazı ilçelerde planlı elektrik kesintisi uygulanacak. Başkent Elektrik tarafından gerçekleştirilecek bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle, 3 Mayıs Pazar’ı Pazartesi’ye bağlayan gece belirli bölgelerde elektrik verilemeyecek.

Taşköprü ve Hanönü de Gece Saatlerinde Kesinti Uygulanacak

Taşköprü’de Elektrik Kesintisi Kapıda Bakım Çalışmaları 3 Gün Sürecek

Yetkililerden yapılan açıklamaya göre, planlı kesinti 00.00 ile 03.00 saatleri arasında gerçekleşecek. Bu süreçte özellikle Taşköprü ve Hanönü ilçeleri ile bu ilçelere bağlı köylerde elektrik hizmeti geçici olarak durdurulacak. Çalışmaların, enerji hatlarında oluşabilecek arızaların önüne geçmek ve daha kesintisiz bir hizmet sunmak amacıyla yapıldığı belirtildi.

Vatandaşlara Uyarı!

Taşköprü’de Bugün Elektrik Kesintisi Var Çok Sayıda Nokta Etkilendi

Elektrik kesintisinin gece saatlerine denk getirilmesiyle günlük yaşamın en az düzeyde etkilenmesi hedefleniyor. Ancak yetkililer, olası aksaklıklara karşı vatandaşların önceden hazırlıklı olmaları gerektiğini vurguladı. Özellikle elektrikle çalışan cihazların zarar görmemesi için kesinti öncesinde gerekli tedbirlerin alınması öneriliyor.

Bunun yanı sıra, kesinti süresince elektrikli ısıtıcı, beyaz eşya ve elektronik cihazların kapalı tutulması, elektrik geldiğinde yaşanabilecek ani voltaj dalgalanmalarına karşı önem taşıyor. Ayrıca, sağlık cihazlarına bağlı bireylerin alternatif çözümler planlaması gerektiği de hatırlatıldı.

Kaynak: Başkent Elektrik