Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde eğitim sevdalıları, Bozkurt Eğitime Destek Derneği (BEDD) tarafından düzenlenen “Eğitime Destek Yardım Etkinliği”nde bir araya geldi. Kuruluşundan bu yana gençlere destek olmayı sürdüren dernek, 6 yılda 665 üniversite öğrencisine burs sağladı.

Geleneksel Dayanışma Etkinliğine Yoğun İlgi
Bozkurt Millet Bahçesi’nde düzenlenen etkinlikte, Bozkurtlular bilet satın alarak eğitime katkı sundu. Katılımcılara etli pilav, ayran, patlamış mısır ve çay ikram edilerek sıcak bir dayanışma ortamı oluşturuldu.
Etkinliğe Bozkurt Belediye Başkanı Muammer Yanık, Bozkurtlular Derneği Başkanı Ali Peker, AK Parti İlçe Başkanı Utku Eren, BEDD Başkanı Burak Karakaş, daire amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başkan Yanık: “Bozkurt’un geleceği için birlik zamanı”
Belediye Başkanı Muammer Yanık, etkinlikte yaptığı konuşmada derneğin Bozkurt’un gençleri için umut olmaya devam ettiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Bu anlamlı organizasyonda emeği geçen Bozkurt Eğitime Destek Derneği yönetim kuruluna, gönüllü destekçilerine, millet bahçemize teşrifleriyle güzelleştiren ve katkı sunan tüm hayırseverlere yürekten teşekkür ediyorum.”
Yanık, birlik ve dayanışma sayesinde Bozkurt’un daha güçlü yarınlara ulaşacağına vurgu yaptı.

6 Yılda 665 Öğrenciye 3 Milyon 340 Bin TL Burs
BEDD Başkanı Burak Karakaş, yaptığı açıklamada derneğin bugüne kadar 665 Bozkurtlu üniversite öğrencisine toplam 3 milyon 340 bin TL burs sağladığını söyledi. Karakaş, “Eğitim bizim için geleceğe yapılan en büyük yatırımdır. Etkinliğimize katılarak destek olan tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Hediye Çekilişiyle Renkli Anlar Yaşandı
Günün sonunda, ilçedeki hayırsever esnafların bağışladığı çeşitli hediyeler 50 TL’lik biletler karşılığında yapılan çekilişle talihlilere dağıtıldı. Katılımcılar, hem eğitime destek olmanın hem de keyifli bir gün geçirmenin mutluluğunu yaşadı.









