Kastamonu, yeni eğitim öğretim yılına önemli yatırımlarla başladı. Kastamonu Valisi Meftun Dallı, kente kazandırılan modern okul binalarının eğitim altyapısını güçlendirdiğini belirterek, hem özel eğitime hem de spor alanına katkı sağlayacak iki yeni okulun hizmete girdiğini duyurdu.
Halime Çavuş Özel Eğitim Anaokulu Hizmete Açıldı
“Güçlü eğitim, güçlü gelecek” anlayışıyla hayata geçirilen Halime Çavuş Özel Eğitim Anaokulu, 2.741 metrekarelik alanıyla dikkat çekiyor. Okulda 12 özel eğitim sınıfı, bir ana sınıfı, duyu bütünleme atölyesi, oyun odası, kütüphane, yemekhane, seminer salonu ve idari birimler yer alıyor. Ayrıca çocuk parkı da okulun fiziki donanımları arasında bulunuyor.
Okulda 28 öğretmen ve 3 idareci görev yaparken, 3-6 yaş arası 72 öğrenci taşımalı sistemle eğitim görüyor. Bunun yanında, 0-3 yaş grubuna yönelik erken çocukluk dönemi özel eğitim programı kapsamında 12 öğrenci ev ortamında eğitim alma imkânı buluyor. Bu sayede özel gereksinimli çocuklara yönelik destek, hem okulda hem de aile ortamında sürdürülebiliyor.
Şehit Ahmet Şahan Spor Lisesi Yeni Kampüsünde
Kastamonu’nun eğitim yatırımları arasında öne çıkan bir diğer kurum ise Şehit Ahmet Şahan Spor Lisesi oldu. 2023-2024 eğitim öğretim yılında öğrencilerle buluşan lise, 20 Ağustos 2025 itibarıyla Kuzeykent Mahallesi Çakabey Caddesi’nde inşa edilen yeni binasında eğitim vermeye başladı.
16 derslikli modern yapıya sahip okulda 230 öğrenci, 19 öğretmen ve 2 idareci görev alıyor. Spor odaklı eğitim sunan lisede fizik, kimya ve biyoloji laboratuvarlarının yanı sıra müzik atölyesi, aynalı jimnastik salonu, basketbol ve voleybol sahaları da öğrencilerin kullanımına sunuldu.
Merkez ilçe dışından gelen 73 öğrenci (40 kız, 33 erkek) ise farklı okul pansiyonlarında kalarak eğitim hayatına devam ediyor. Bu yönüyle okul, yalnızca Kastamonu merkezine değil, çevre ilçelere de hizmet veriyor.
“Eğitime Yatırımlar Devam Edecek”
Vali Meftun Dallı, yaptığı açıklamada yeni eğitim yatırımlarının Kastamonu’nun geleceği için büyük önem taşıdığını vurgulayarak, “Yeni okullarımızla birlikte öğrencilerimizin daha modern ortamlarda eğitim görmesini sağlıyoruz. Hem öğretmenlerimize hem de öğrencilerimize başarılarla dolu bir dönem diliyorum. Bu yatırımların şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.