Kastamonu’da kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Edebiyat Buluşmaları”, öğrencilerle yazar ve şairleri bir araya getirmeye devam ediyor. Kastamonu Kültür ve Edebiyat Derneği öncülüğünde gerçekleştirilen programlar, gençlerin edebiyata olan ilgisini artırırken, aynı zamanda ilham verici sohbetlere sahne oluyor.
Okullarda Edebiyat Dolu Anlar

Etkinlik kapsamında birbirinden değerli yazar ve şairler, Kastamonu’daki farklı liselerde öğrencilerle buluştu. Abdurrahmanpaşa Lisesi’nde düzenlenen programda Abdullah Harmancı, Hüseyin Akın ve Orhan Gazi Gökçe öğrencilerle bir araya gelerek edebiyatın hayatlarındaki yerini anlattı. Yazarlar, kendi yazım süreçlerinden örnekler vererek gençlere yol gösterici tavsiyelerde bulundu.
Kastamonu Fen Lisesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte ise Ayşe Sevim ve Betül Nurata öğrencilerle buluştu. Yazarlar, edebiyatın düşünce dünyasını nasıl geliştirdiğine dikkat çekerek, kitap okumanın önemine vurgu yaptı. Öğrenciler, merak ettikleri soruları doğrudan yazarlara yöneltme fırsatı buldu.

Gençlere İlham Veren Söyleşiler
Prof. Dr. Saime İnal Savi Sosyal Bilimler Lisesi’nde düzenlenen buluşmada ise Merve Büyükçapar ve Hamdi Nalbant sahne aldı. Samimi bir atmosferde gerçekleşen söyleşide, yazarlık serüveni, ilham kaynakları ve edebi üretim süreci detaylı şekilde ele alındı. Öğrenciler, edebiyat dünyasının perde arkasını yakından tanıma şansı elde etti.

Yoğun İlgi ve Katılım Dikkat Çekti
“Edebiyat Buluşmaları” programı, öğrenciler tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Salonların dolup taştığı etkinliklerde gençlerin aktif katılımı dikkat çekerken, edebiyata olan ilginin her geçen gün arttığı gözlemlendi. Program, öğrencilerin sadece akademik gelişimine değil, aynı zamanda kültürel ve sanatsal bakış açılarına da katkı sağladı.

Kastamonu’da düzenlenen bu tür etkinliklerin, genç neslin okuma alışkanlıklarını güçlendirmesi ve edebiyatla daha yakın bir bağ kurmasına destek olması bekleniyor.

Kültür ve Edebiyat Derneği yetkilileri ise benzer organizasyonların önümüzdeki dönemde de devam edeceğini belirtti.





