Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Kastamonu’da don felaketinden zarar gören tarım arazilerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Dondan Etkilenen Tarlalar Yerinde Görüldü

İlk olarak Kastamonu Ziraat Odası Başkanı Mehmet Butur’u ziyaret eden Bayraktar, ardından Çiğil köyüne giderek dondan etkilenen tarlalarda incelemeler yaptı. Burada çiftçilerle görüşerek yaşadıkları sorunları ve taleplerini dinledi.

Kastamonu'da Dondan Etkilenen Arazileri Gezdi Taşköprü'yü De Inceledi! 2

Meyve Ağaçlarında Büyük Zarar

İncelemelerinin ardından açıklamalarda bulunan Bayraktar, Kastamonu genelinde meyve ağaçlarının dondan ciddi zarar gördüğünü belirtti. Don felaketi nedeniyle ceviz, elma, armut, kiraz, şeftali ve erik ağaçlarında büyük kayıplar yaşandığını dile getiren Bayraktar, "Bir miktar şeker pancarında zarar var. Bir de tabii özellikle dünya çapında bir ürünümüz var; Avrupa Birliği'nden coğrafi işaret alan Taşköprü sarımsağımız da maalesef zarar gördü, bundan da üzüntü duyuyoruz." dedi.

Kastamonu'da Dondan Etkilenen Arazileri Gezdi Taşköprü'yü De Inceledi! 4

Binlerce Çiftçi Etkilendi

Kastamonu’da toplam 2 bin 677 çiftçinin don olayından zarar gördüğünü belirten Bayraktar, şu bilgileri paylaştı:

"23 bin dekar arazimiz de zarar görmüş durumda. Bunlar resmi rakamlar. İnşallah bu zarar gören çiftçilerimize gerekli destekler verilir, önümüzdeki yıl da üretimde kalmaları sağlanır. Allah böyle bir afeti bir daha göstermesin. Tüm çiftçilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

Kastamonu'da Dondan Etkilenen Arazileri Gezdi Taşköprü'yü De Inceledi! 1

Kaynak: Anadolu Ajansı