Kastamonu’da hayvancılık alanındaki çalışmalar kapsamında önemli bir saha ziyareti gerçekleştirildi. Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan öncülüğünde yapılan programda, kentte besi hayvancılığıyla uğraşan üreticilerden İlhan Pehlivan’a ait işletme ziyaret edildi. Gerçekleştirilen incelemede, işletmenin mevcut yapısı ve üretim süreci yerinde değerlendirildi.

Besi Yetiştiricisi Ziyaret (1)

Üretim süreçleri yerinde incelendi

Ziyarete, Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıç, İl Müdür Yardımcısı Özcan Gazioğlu ve Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Burak Eminoğlu da katıldı. Heyet, işletmede yürütülen faaliyetler hakkında detaylı bilgi alırken, besi hayvancılığına ilişkin uygulamaları da sahada gözlemledi. Yapılan görüşmelerde hem üretimin işleyişi hem de sektördeki genel durum ele alındı.

Besi Yetiştiricisi Ziyaret (2)

Sorunlar ve çözüm önerileri masaya yatırıldı

Ziyaret sırasında hayvancılık alanında karşılaşılan sorunlar, üreticilerin beklentileri ve çözüm yolları üzerine değerlendirmelerde bulunuldu. Yetkililer, üreticilerin desteklenmesinin büyük önem taşıdığını vurgulayarak, hayvancılığın gelişmesi için çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti. Kastamonu’da üretimin güçlenmesine yönelik bu tür saha ziyaretlerinin, sektörün geleceği açısından önemli katkı sağlaması bekleniyor.

Kaynak: Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü