Kastamonu'da Babalar Günü kapsamında anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. Kastamonu Sosyal Hizmetler ve Sağlık Şube Müdürlüğü ile Kastamonu Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Araç İlçe Emniyet Amirliği personeli, 2016 yılında Mardin'in Midyat ilçesinde hain terör saldırısında şehit olan Polis Memuru Şerife Özden Kalmış’ın babası İbrahim Sütçü’yü evinde ziyaret etti.

Vefa ve Minnet Duygusu Ön Plandaydı

Ziyarette, hem Babalar Günü’nün anlam ve önemi vurgulandı hem de vatan uğruna canını feda eden kahraman evlatların geride bıraktığı kıymetli ailelerine destek olundu. Şehit babası İbrahim Sütçü’ye, devletin her zaman yanlarında olduğu mesajı iletildi. Emniyet mensupları, Sütçü'nün elini öperek Babalar Günü'nü kutladı ve çeşitli hediyeler takdim etti.

Şehit Şerife Özden Kalmış

Bu ziyaretle, toplumun huzur ve güvenliği için fedakârca görev yapan güvenlik güçlerinin ailelerinin unutulmadığı bir kez daha gösterilmiş oldu. Aynı zamanda, şehitlerin hatıralarının yaşatılmasına yönelik duyarlılık da gözler önüne serildi.

Şehit Ailelerine Sahip Çıkmak Vefa Borcudur

Ziyaret sırasında duygulu anlar yaşanırken, Şehit Şerife Özden Kalmış’ın babası İbrahim Sütçü de kendisini yalnız bırakmayan emniyet personeline teşekkür etti. Devletin her zaman şehit ailelerinin yanında olduğunu bilmenin kendilerine güç verdiğini ifade eden Sütçü, “Kızımın hatırasını yaşatmanız bizler için büyük bir onur” dedi.

Araç İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ise bu tür ziyaretlerin yalnızca özel günlerle sınırlı olmadığını, şehit ailelerinin her zaman yanlarında olduklarını belirterek vefa duygusunun toplumun temel değerlerinden biri olduğunu vurguladı.

Kaynak: Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü