Kastamonu ve çevresinde son dönemde artış gösteren ayı vakaları, hem vatandaşları hem de sürücüleri tedirgin etmeye devam ediyor. Özellikle yerleşim yerlerine kadar inmeye başlayan ayılar, bu kez trajik bir olayla gündeme geldi. Kastamonu-Ilgaz Tüneli karayolunda meydana gelen olay, yaban hayatı ile insan yaşamı arasındaki hassas dengeyi bir kez daha gözler önüne serdi.
Orta Refüjde Hareketsiz Halde Bulundu
Edinilen bilgilere göre, Kastamonu ile Ilgaz ilçesi arasında bulunan tünel yolunda seyir halinde olan sürücüler, orta refüjde hareketsiz şekilde yatan bir ayı fark etti. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine ekipler yönlendirildi. Yapılan ilk incelemelerde ayının hayatını kaybettiği tespit edildi.
Yetkililer, ayının büyük ihtimalle bir aracın çarpması sonucu telef olduğunu değerlendiriyor. Olayın ardından bölgede güvenlik önlemleri artırılırken, detaylı inceleme başlatıldığı öğrenildi.
Artan Ayı Görülme Vakaları Endişe Yaratıyor
Kastamonu ve çevresinde son yıllarda ayıların daha sık görülmesi, uzmanlara göre doğal yaşam alanlarının daralması ve yiyecek bulma zorluklarıyla ilişkilendiriliyor. Özellikle kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşlar, gece saatlerinde artan ayı hareketliliği nedeniyle tedirginlik yaşıyor.
Yetkililer, sürücülere özellikle ormanlık ve kırsal alanlardan geçen yollarda daha dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunuyor. Yaban hayvanlarının aniden yola çıkabileceği vurgulanırken, hız sınırlarına uyulmasının olası kazaların önüne geçebileceği belirtiliyor.
Kastamonu’da yaşanan bu üzücü olay, doğa ile insan arasındaki dengenin korunmasının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlattı. Yetkililerin başlattığı incelemenin ardından olayın detaylarının netlik kazanması bekleniyor.





