Kastamonu’nun Daday ilçesinde dikkat çekici bir doğa olayı yaşandı. Selalmaz köyü yakınlarında mantar toplamak için ormana giden Anahtar Parti Daday İlçe Başkanı Serkan Pehlivan, ormandan gelen sesleri fark ederek sesin geldiği yöne doğru ilerledi. Bu sırada bir ayının avladığı yaban domuzunu yemesi ve sonrasında toprağa gömmesi cep telefonuyla saniye saniye kaydedildi.

Avını Toprağa Gömdü

Pehlivan’ın çektiği görüntülerde, ayının avladığı domuzu yedikten sonra kalan kısmını ormanın içine gömdüğü görüldü. Yaban hayatında sık rastlanan bu davranış, ayıların avlarını daha sonra tüketmek için saklama alışkanlıklarını gözler önüne serdi. Doğadaki bu doğal dengeyi yansıtan anlar, bölgede yaşayan yaban hayatının zenginliğini de ortaya koydu.

“Vatandaşlarımız Dikkatli Olsun”

Yaşadığı olayı anlatan Serkan Pehlivan, ormanda gezerken dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Pehlivan, “Ayının avladığı domuzu toprağa gömdüğüne şahit oldum. Bu tür durumlarla karşılaşmak tehlikeli olabilir. Özellikle doğada gezen vatandaşlarımızın daha temkinli olmalarını ve tedbir almalarını öneriyorum. Amacımız kimsenin böyle bir durumda zor anlar yaşamaması” dedi.

Ormanlık Alanlarda Güvenlik Uyarısı

Uzmanlar, ormanlık alanlarda dolaşırken yabani hayvanlarla karşılaşma ihtimaline karşı dikkatli olunması gerektiğini hatırlatıyor. Özellikle ayıların beslenme dönemlerinde daha saldırgan davranabileceği, bu nedenle vatandaşların yüksek ses çıkarmadan dolaşmamaları ve doğada tek başına derinlere ilerlememeleri tavsiye ediliyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı