Kastamonu’da kara yolunda yaralı olduğu değerlendirilen bir ayı, vatandaşların cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Kastamonu-İnebolu kara yolu Oyrak mevkiinde yaşanan olayda, bir aracın çarptığı tahmin edilen ayı bir süre yol kenarında bekledi. Çevrede araç parçalarının bulunması, ayıya bir aracın çarpıp olay yerinden uzaklaşmış olabileceği ihtimalini güçlendirdi.

Ekipler bölgeye sevk edildi

Yolda seyir halinde olan Mustafa Dikel, yol kenarında bekleyen ayıyı fark edince durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye Kastamonu Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri yönlendirildi.

Ekipler olay yerine ulaştığı sırada ayı yerinden kalkarak ormanlık alana doğru ilerledi. Takibe rağmen kısa süre sonra gözden kaybolan ayının bulunması için bölgede inceleme başlatıldı. Olayla ilgili ekiplerin çalışması sürüyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı