Kastamonu’nun Tosya ilçesine bağlı Yağcılar Köyü’nde yaşanan acı olay, bölgede büyük üzüntüye neden oldu. Köyde yaklaşık 29 yıldır imam hatip olarak görev yapan İrfan Vurucu, bir gazi vatandaşa odun dağıtımı sırasında yardım ettiği esnada başına aldığı odun darbesi sonucu yaşamını yitirdi. Vurucu’nun vefatı, ailesini, yakınlarını ve din görevlileri camiasını yasa boğdu.

İrfan Vurucu, Yardım Ettiği Sırada Hayatını Kaybetti

Olay, 15 Ekim Perşembe günü Tosya ilçesine bağlı Yağcılar Köyü’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre imam hatip İrfan Vurucu, bir gazi vatandaşa odun dağıtımı konusunda yardımcı olduğu sırada başına aldığı odun darbesiyle ağır şekilde yaralandı. Vurucu, olay yerinde hayatını kaybetti.

Yaklaşık 29 yıldır aynı köyde görev yaptığı belirtilen İrfan Vurucu’nun evli ve iki kız çocuğu babası olduğu öğrenildi. Uzun yıllardır görev yaptığı bölgede tanınan Vurucu’nun ölümü, sevenleri ve meslektaşları arasında derin bir üzüntüye yol açtı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Adli Süreci Takip Ediyor

Yaşanan olayın ardından adli sürecin yakından takip edildiği bildirildi. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın da olayla ilgili yürütülen hukuki süreci izlediği belirtildi.

İmam hatip İrfan Vurucu’nun hayatını kaybetmesine ilişkin gelişmeler kamuoyunda yakından takip edilirken, olayın tüm yönleriyle aydınlatılması ve sorumluların hukuk önünde hesap vermesi beklentisi öne çıktı.

Diyanet-Sen’den Açıklama: “Hukuki Sürecin Takipçisi Olacağız”

Irfan Bakır (2)

Diyanet-Sen Kastamonu Şube Başkanı İrfan Bakır, İrfan Vurucu’nun vefatının ardından yazılı bir açıklama yayımladı. Açıklamada, yaşanan olaya tepki gösterilirken merhum din görevlisinin ailesine ve yakınlarına başsağlığı dilekleri iletildi.

İrfan Bakır, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Kastamonu Tosya Yağcılar Köyü İmam Hatibimiz, teşkilatımızın kıymetli mensubu İrfan Vurucu hocamızın, bir gazi vatandaşımıza yardım eli uzattığı sırada uğradığı hain saldırı sonucu vefat etmiştir. Hocamıza yönelen bu alçakça saldırıyı ve vahşeti lanetliyoruz! Hayatını kaybeden İrfan Vurucu hocamıza Cenab-ı Hak’tan rahmet; acılı ailesine, sevenlerine ve tüm camiamıza başsağlığı diliyoruz. Failin adalet önünde en ağır cezaya çarptırılması için hukuki sürecin son anına kadar takipçisi olacağız. Camiamızın başı sağ olsun.”

İrfan Vurucu’nun Vefatı Büyük Üzüntü Yarattı

İrfan Vurucu Vefat

Diyanet-Sen Kastamonu Şube Başkanı İrfan Bakır, açıklamasında olayın hukuki boyutunun sonuna kadar takip edileceğini vurguladı. Sendikanın, sorumlunun adalet önünde en ağır cezayı alması için sürecin takipçisi olacağı belirtildi.

Yaklaşık 29 yıldır Yağcılar Köyü’nde görev yapan, evli ve iki çocuk babası İrfan Vurucu’nun vefatı, din görevlileri camiasında derin bir üzüntü yarattı. Merhum Vurucu’ya Allah’tan rahmet, kederli ailesine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

İLGİLİ HABER

Son dakika: Kastamonu'da kan donduran olay! Cami imamı odunla öldürüldü

Muhabir: Mustafa Balcı