Kastamonu’da hazırlanan “7 Kemerli Bir Zaman Geçidi: Taşköprü” adlı kısa filmin gala programı yoğun katılımla gerçekleştirildi. Yapay zeka teknolojisi kullanılarak hazırlanan film, izleyicilerden tam not aldı.
Taşköprü’nün Tarihi Yapay Zekayla Anlatıldı
Taşköprü Belediyesi tarafından hazırlanan 14 dakikalık kısa filmde, ilçenin köklü tarihi yedi farklı zaman dilimi üzerinden ele alındı. Modern teknolojilerle desteklenen yapım, Taşköprü’nün geçmişten günümüze uzanan kültürel mirasını etkileyici bir anlatımla izleyiciye sundu.

Gala Programına Yoğun Katılım
Gala programı, Park Dedeman Otel’de gerçekleştirildi. Film gösteriminin ardından Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, yapımcı Zeynep Kahraman ve senarist Dr. Murat Karasalihoğlu katılımcılarla söyleşi yaptı. Söyleşide filmin hazırlanış süreci ve kullanılan yapay zeka teknolojisi hakkında bilgiler paylaşıldı.

Vali Dallı’dan Tebrik
Programa katılan Kastamonu Valisi Meftun Dallı, yaptığı konuşmada filmi oldukça başarılı bulduğunu belirterek emeği geçenleri tebrik etti.
Gala gecesine ayrıca Kastamonu Milletvekilleri Halil Uluay ve Fatma Serap Ekmekci, önceki dönem milletvekilleri, kaymakamlar, belediye başkanları, kamu kurumlarının müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Tanıtıma Katkı Sağlayacak
Yapay zeka teknolojisiyle hazırlanan kısa filmin, Taşköprü’nün tarihi ve kültürel değerlerinin tanıtımına önemli katkı sağlaması bekleniyor. Gala programı, hem sanatsal hem de teknolojik yönüyle katılımcılardan büyük beğeni topladı.





