Kastamonu Üniversitesi’nde “Geçmişten Geleceğe Eğitimin Milli Yolculuğu” temasıyla düzenlenen 5. Ulusal Eğitimde Dönüşüm Forumu başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı Bilimsel Toplantılar Yönergesi doğrultusunda gerçekleşen ve 11-15 Kasım 2024 tarihleri arasında devam edecek olan etkinlik, Kastamonu Üniversitesi Ahmet Yesevi Kültür Merkezi’nde açılış konuşmalarıyla start aldı. Etkinlikte eğitimde dönüşüm, geleceğin öğretmen profili ve millî eğitim politikaları üzerine önemli tartışmalar gerçekleştirilecek.

Kastamonu Üniversitesi, Kastamonu Valiliği, Gazi Üniversitesi ve Eğitim Yöneticileri ve Uzmanları Derneği (EYUDER) iş birliği ile düzenlenmiş olan foruma Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, EYUDER-ULEDEF Genel Başkanı Doç. Dr. Adem Çilek, UEDFOR Akademik Koordinatörü Prof. Dr. Temel Çalık, AK Parti Kastamonu Milletvekili Fatma Serap Ekmekci ve çok sayıda akademisyen ile eğitimci katıldı. Forumun açılışında katılımcılara müzik dinletisi sunulurken, EYUDER'in tanıtım filmi de izlendi.

Kastamonu Üniversitesi'nde Eğitimde Dönüşüm Forumu Başladı 14

Açılış konuşmalarında EYUDER-ULEDEF Genel Başkanı Doç. Dr. Adem Çilek, Türkiye’nin eğitim politikalarına dair yaptığı değerlendirmelerde, öğretmenlerin çağın gerekliliklerine uygun şekilde donatılmasının önemini vurguladı. Çilek, EYUDER olarak eğitimde iyi uygulamaların yaygınlaştırılması ve öğretmenlerin mesleki gelişimlerinin desteklenmesi amacıyla yürütülen projelere dikkat çekti.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kaçar, genç kuşaklara kültürel değerlerin aktarılmasının önemini vurgularken, çağdaş eğitim yaklaşımlarının eğitim sisteminde yer almasının gerekliliğine dikkat çekti. Kaçar, öğretmen adaylarının, günümüz eğitim ihtiyaçlarına uygun modern pedagojik yöntemlerle donatılarak eğitim alanına kazandırıldığını belirtti.

Kastamonu Üniversitesi'nde Eğitimde Dönüşüm Forumu Başladı 18-1

UEDFOR Akademik Koordinatörü Prof. Dr. Temel Çalık ise, eğitimdeki dönüşüm sürecinin öğretmenlerin yetkinliğiyle doğrudan ilişkili olduğunu belirterek, EYUDER'in eğitim sorunlarına yönelik çözüm önerileri sunduğunu ve toplumsal duyarlılıkla projeler yürüttüğünü dile getirdi. Ayrıca, eğitimin millî değerlerle uyumlu bir temele dayanması gerektiğine dikkat çekti.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Kastamonu Üniversitesi olarak eğitim alanında sürdürülebilir gelişimi desteklediklerini vurgularken, üniversitenin hem ulusal hem uluslararası iş birlikleriyle eğitimin kalitesini artırmayı hedeflediğini ifade etti. Topal, eğitimin toplumsal kalkınmanın temel taşlarından biri olduğunu vurguladı.

Kastamonu'da muhasebe hizmetlerine yüzde 125 zam: Açıklamada 'ekonomi' ve 'vicdan' vurgusu! Kastamonu'da muhasebe hizmetlerine yüzde 125 zam: Açıklamada 'ekonomi' ve 'vicdan' vurgusu!

Kastamonu Üniversitesi'nde Eğitimde Dönüşüm Forumu Başladı

AK Parti Kastamonu Milletvekili Fatma Serap Ekmekci de eğitimdeki dönüşümün geleneksel değerleri koruyarak çağdaş ihtiyaçlarla uyumlu olması gerektiğini belirtti. Kastamonu’nun tarihi eğitim kurumlarına vurgu yaparak, bu köklü geçmişin günümüz eğitim politikalarında önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti.

Kastamonu Üniversitesi'nde Eğitimde Dönüşüm Forumu Başladı 1

Forum, eğitimdeki yenilikçi yaklaşımlar ve projeler için geniş bir tartışma ortamı sunarken, çeşitli oturumlar ve atölyelerle katılımcılara uygulamalı bilgiler sunmayı amaçlıyor. Forum boyunca eğitimde dönüşümün farklı boyutları kapsamlı şekilde ele alınacak.

Kastamonu Üniversitesi'nde Eğitimde Dönüşüm Forumu Başladı 24Kastamonu Üniversitesi'nde Eğitimde Dönüşüm Forumu Başladı 22

Editör: Ünal TOPUKSUZOĞLU