Kastamonu Üniversitesi'nin yürütücülüğünde, Sinop Üniversitesi ve Çankırı Karatekin Üniversitesi'nin iş birliğiyle hayata geçirilen "İhtisas Odaklı Mentör Yetiştirme Programı" başarıyla tamamlandı.

Emniyet Müdürü Ay'dan hayırlı olsun ziyareti Emniyet Müdürü Ay'dan hayırlı olsun ziyareti

Kastamonu Üniversitesi Öncü Oldu! Program Başarı Ile Tamamlandı! 5

Kastamonu Üniversitesi Ormancılık ve Tabiat Turizmi İhtisaslaşma Koordinatörlüğü tarafından desteklenen ve diğer iki üniversitenin de ortak olduğu "Orman Ürünleri Sektöründe Yönetim ve Pazarlama Sorunlarına Yönelik KOBİ Mentör Yetiştirme Projesi" kapsamında uygulanan "KOBİFORWARD Mentör Yetiştirme Programı" başarıyla sonuçlandı. Program, orman endüstrisinde faaliyet gösteren KOBİ'lerin pazarlama ve yönetim sorunlarını belirleyerek bu sorunlara yönelik sürekli eğitim ve mentörlük imkânları sunmayı hedefleyen bir girişim olarak Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması çerçevesinde gerçekleştirildi. Kapanış toplantısıyla program gerçekleştirildi.

Kastamonu Üniversitesi Öncü Oldu! Program Başarı Ile Tamamlandı! 3

Kastamonu Teknokent binasında düzenlenen toplantıda konuşan Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İhtisaslaşma Koordinatörü Prof. Dr. Ömer Küçük, Kastamonu Üniversitesi’nin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması Projesi kapsamında Ormancılık ve Tabiat Turizmi alanındaki ihtisaslaşma çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Prof. Dr. Küçük, Sinop Üniversitesi ve Çankırı Karatekin Üniversitesi ile yapılan iş birliğinin, Kastamonu Üniversitesi'nin bölgesel kalkınma misyonunun sadece il çapında değil, bölgesel düzeyde genişlediğinin önemli bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Küçük, bu projeyle üç şehrin üniversitelerinin iş birliği yapmasının, hem Kastamonu Üniversitesi’nin hem de bölge adına oldukça kıymetli olduğunu vurguladı.

Kastamonu Üniversitesi Öncü Oldu! Program Başarı Ile Tamamlandı! 4

Orman ürünleri sektöründeki idari ve pazarlama sorunlarına çözüm üretmeye yönelik nitelikli mentörler kazandırılmasının, diğer ihtisas üniversitelerine de örnek teşkil edeceğini söyleyen Küçük, projeye destek veren tüm akademisyenlere ve yönetime teşekkür etti.

Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Erol Tekin, TR82 Bölgesi’nde (Kastamonu, Çankırı, Sinop) akademisyenlerden oluşan bir mentör havuzu oluşturmak için başlatılan bu programda, 50’den fazla akademisyenin yer aldığını belirtti.

Programın aşamalarına da değinen Tekin, 60 saatlik teorik eğitim sürecinin ardından, akademisyenlerin KOBİ’lerle eşleştirilerek saha uygulaması aşamasına geçildiğini ifade etti.

Tekin, saha uygulaması kapsamında her akademisyenin en az 20 saatlik firma ziyaretleri gerçekleştirdiğini ve bu süreç sonunda “Mentör Eylem Planı” hazırlayan 28 akademisyenin KOBİ Mentör Sertifikası almaya hak kazandığını vurguladı.

Programın bu noktada sona ermediğini belirten Tekin, bundan sonra hizmet talep eden firmalara yetiştirilen mentörler aracılığıyla eğitim ve danışmanlık hizmetleri sunulmaya devam edeceklerini kaydetti.

Kastamonu Üniversitesi Öncü Oldu! Program Başarı Ile Tamamlandı! 1

Tekin, ayrıca projeye katkı sağlayan tüm paydaşlara teşekkür etti.

Sinop Üniversitesi TTO Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Samet Erdem ise, programın bölgesel kalkınma adına taşıdığı öneme dikkat çekerek, bu program sayesinde KOBİ’lerin eğitim ve danışmanlık ihtiyaçlarının karşılanacağını ve kurulacak olan web platformu aracılığıyla üniversite-sanayi iş birliğinin güçlenmesine katkı sağlanacağını ifade etti.

Erdem, projenin bir diğer önemli çıktısının ise bölgesel düzeyde kentsel sorunlara çözüm üretme amacı taşıması olduğunu belirtti.

Bu noktada üç üniversitenin iş birliği yapmasının, bölgenin kalkınmasına yönelik çözümlerin tek bir mekana sıkışıp kalmasını engelleyeceğine ve sorunların daha hızlı çözülebileceğine olan inancını dile getiren Erdem, ayrıca, TTO’lar arasında imzalanacak iş birliği protokolünün bu sürece ciddi katkı sunacağını belirtti.

Kastamonu Üniversitesi Öncü Oldu! Program Başarı Ile Tamamlandı! 2

Sinop Üniversitesi olarak projelere ve akademik çalışmalara verdikleri öneme dikkat çeken Erdem, bu süreçte destek olan Kastamonu Üniversitesi ve proje ekibine şükranlarını sundu.

Çankırı Karatekin Üniversitesi TTO Genel Müdürü Doç. Dr. Ömer Faruk Dilmaç da, TR82 Bölgesi’ndeki üniversiteler arasında KOBİ’lerin sorunlarını çözecek mentörler yetiştirilmesinin bölgesel kalkınma açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

Dilmaç, KOBİ’lerin en çok karşılaştığı idari ve pazarlama sorunlarının çözümü için yetiştirilen mentörlerin sahada aktif rol oynayacağını ve bu sayede bölgeye katma değer sağlayacağını ifade etti.

Dilmaç, Kastamonu Üniversitesi'ne ve projede emeği geçen tüm akademisyenlere teşekkür ederek, bu tür projelerin üniversiteler arası iş birliğini güçlendireceğine olan inancını dile getirdi.

Kastamonu Üniversitesi TTO Genel Müdürü Doç. Dr. Alperen Kaymakcı ise, üniversite-sanayi iş birliğinin önemine işaret ederek, sanayi kuruluşlarının yalnızca nitelikli eleman ihtiyacını değil, aynı zamanda kendilerini doğru yönlendirecek ve yatırımcılarla bağlantı kurmalarını sağlayacak mentörlük faaliyetlerine olan ihtiyacını dile getirdi.

Kaymakcı, bu projenin, özellikle TR82 Bölgesi’nde faaliyet gösteren sanayi kuruluşlarına fayda sağlayacak uzman mentörler yetiştirdiğini ifade etti.

Kastamonu Üniversitesi Öncü Oldu! Program Başarı Ile Tamamlandı! 6

Mentörler sayesinde sanayi sektörüne yönelik idari ve pazarlama sorunlarına çözüm üretilmesinin, hem üniversitelerin hem de bölge için önemli bir adım olduğunu ifade eden Kaymakcı, proje kapsamında TTO’lar arasında yapılacak olan iş birliği protokolünün de bölgedeki üniversiteler arasındaki ortak çalışmaların güçlenmesine katkı sağlayacağını vurguladı.

Kaymakcı, projeye destek veren tüm paydaşlara ve proje ekibine teşekkür etti.

Etkinlik, mentör sertifikası almaya hak kazanan akademisyenlere sertifikalarının takdiminin ardından sona erdi.

Editör: Haber Merkezi