Kastamonu’nun Çatalzeytin ilçesinde su ürünleri kaynaklarının korunmasına yönelik kontroller sürüyor. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin ortaklaşa gerçekleştirdiği son denetimde, balıkçı barınağı içerisinde suya bırakılmış kaçak av ağı tespit edildi.

Deniz ekosistemine zarar verebilecek av araçlarına karşı yürütülen çalışma, 27 Temmuz 2026 tarihinde gerçekleştirildi. Barınak ve çevresini kontrol eden ekipler, mevzuata aykırı şekilde denize bırakıldığı belirlenen ağı bulunduğu yerden çıkardı.

Kaçak av ağına el konuldu

Sudan çekilen av ağına ekipler tarafından el konulurken, olayla ilgili gerekli işlemler başlatıldı. Denetimin, bölgedeki balık popülasyonunun korunması ve su ürünleri avcılığının belirlenen kurallar çerçevesinde sürdürülebilmesi açısından önem taşıdığı belirtildi.

Kontrolsüz ve yasa dışı kullanılan ağların yalnızca hedeflenen balıkları değil, farklı büyüklüklerdeki deniz canlılarını da etkileyebildiğine dikkat çekiliyor. Bu nedenle balıkçı barınakları, kıyı bölgeleri ve avcılık faaliyetlerinin yürütüldüğü noktalar ekipler tarafından düzenli olarak kontrol ediliyor.

“Kaçak avcılığa geçit yok”

Çatalzeytin İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, çalışmaya ilişkin yaptığı bilgilendirmede “Denizlerimizi ve geleceğimizi koruyoruz” mesajını paylaştı.

Su ürünleri kaynaklarının gelecek nesillere aktarılabilmesi için denetimlerin kararlılıkla sürdürüleceğini belirten yetkililer, “Mavi vatanımızı ve su ürünleri kaynaklarımızı korumak, gelecek nesillere aktarmak adına denetimlerimiz kararlılıkla devam edecektir. Kaçak avcılığa geçit yok” ifadelerini kullandı.

İlçede jandarma ve tarım ekiplerinin iş birliğiyle yürütülen kontrollerin, yasa dışı av araçlarının tespit edilmesi ve denizlerde sürdürülebilir yaşamın korunması amacıyla devam edeceği bildirildi.

Kaynak: Çatalzeytin İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü