Kastamonu’nun Araç ilçesinde, belediyeye ait bir caminin ve arsanın Maliye’ye olan borçlar karşılığında devredileceği iddiaları gündeme gelmişti. Yerel basında çıkan haberlerde, Yeşil Mahalle’de bulunan Esenkent Camii ve arsasının borç kapatma amacıyla devredileceği öne sürülmüştü.
AK Partili Araç Belediye Başkanı Süleyman Yazkan’ın önerisiyle, konunun 6 Mayıs 2025’te gerçekleşecek Belediye Meclis toplantısında oylanacağı iddia edilirken, kamuoyunda tepkilere neden olan gelişmeyle ilgili açıklama geldi.
AK Parti Milletvekili Uluay’dan Sert Açıklama
AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, iddialara ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
Araç Belediye Başkanlığı cami satıyor şeklindeki yalan haberlere karşı hukuki süreç başlamıştır. Bu tür yalan haberler toplumu kin ve nefrete sürükleyip toplumsal barışı bozmaya yönelik organize eylemlerdir, yasal soruşturmada organizede kimler var ortaya çıkacaktır. Hiç kimse yalan haber ile toplumun hassas olduğu camiyi satıyor yalanı ile toplumu belediyeye karşı kışkırtamaz.”