Kastamonu iş dünyasının önemli temsil kurumlarından biri olan Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası’nda (KATSO) seçim takvimi netleşti. Oda üyelerinin yakından takip ettiği seçim süreci, Ekim ayında iki aşamalı olarak gerçekleştirilecek.

İlk Aşama 3 Ekim’de Yapılacak

Seçim sürecinin ilk etabı 3 Ekim 2026 Cumartesi günü düzenlenecek. Bu tarihte Meslek Komitesi üyeleri ile Meclis Üyeliği için asil ve yedek adayların belirlenmesi amacıyla oy kullanma işlemleri gerçekleştirilecek. KATSO üyeleri, temsil edilecekleri meslek grupları doğrultusunda sandık başına giderek yeni dönemin şekillenmesinde önemli rol oynayacak.

Bu aşama, oda yönetiminin temel yapısını oluşturması açısından büyük önem taşıyor. Seçilecek meclis üyeleri ve meslek komiteleri, ikinci aşamada yapılacak yönetim seçimlerinin de belirleyicisi olacak.

İkinci Aşama 10 Ekim’de Tamamlanacak

Seçimlerin ikinci ve son aşaması ise 10 Ekim 2026 Cumartesi günü yapılacak. Bu süreçte Yönetim Kurulu Başkanı, yönetim kurulu üyeleri ve diğer oda organları belirlenecek. Böylece KATSO’nun yeni dönem yönetim kadrosu resmiyet kazanmış olacak.

Mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Fındıkoğlu’nun yeniden aday olup olmayacağı ya da karşısına yeni isimlerin çıkıp çıkmayacağı henüz netlik kazanmadı. Bu durum, seçim sürecine dair merakı daha da artırıyor.

Gözler Yeni Yönetimde

Kastamonu iş dünyası, seçimlerin ardından oluşacak yeni yönetimin vizyonunu ve projelerini şimdiden merak ediyor. Odanın geleceğine yön verecek kararların alınacağı bu süreçte, üyelerin katılımı ve tercihleri belirleyici olacak.

3 Ekim’de yapılacak ilk tur seçimlerin ardından, yeni dönemin nasıl şekilleneceği daha net bir şekilde ortaya çıkacak. KATSO seçimleri, hem yerel ekonomi hem de ticari hayat açısından kritik bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: Haber Merkezi