Kastamonu Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KASİAD) Kastamonu Şube Başkanı Osman Kocadelioğlu, son günlerde kamuoyunda tartışma konusu olan Uğurlu Hospital Hastanesi ve bazı iş insanlarına yönelik eleştiriler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Kocadelioğlu, özellikle sosyal medya ve bazı basın organlarında yürütülen tartışmaların şehrin yatırım iklimine zarar verebileceğine dikkat çekerek, toplumun tüm kesimlerini daha dikkatli ve sağduyulu davranmaya davet etti.

“Tartışmalar Şehrin Ekonomik Geleceğini Etkileyebilir”

Kocadelioğlu, yapılan eleştirilerin yalnızca belirli kişi ve kurumları hedef almakla kalmadığını, aynı zamanda Kastamonu’nun genel yatırım potansiyelini de olumsuz etkileyebileceğini ifade etti. Eleştirilerin hukuki çerçeveden uzaklaşıp kişisel hedef göstermeye dönüşmesinin doğru olmadığını belirten Kocadelioğlu, bu tür yaklaşımların yatırımcı güvenini zedelediğini söyledi.

KASİAD olarak uzun yıllardır şehre yeni yatırımcı kazandırmak, mevcut yatırımların önünü açmak ve ekonomik kalkınmayı desteklemek için çalıştıklarını vurgulayan Kocadelioğlu, aynı süreçte yerel iş insanlarının sosyal medya üzerinden eleştirilmesinin çelişkili bir durum oluşturduğunu dile getirdi.

“Yatırımcılar Ekonominin Temel Taşıdır”

Bir şehrin gelişiminde en önemli unsurun üretim yapan ve istihdam sağlayan girişimciler olduğuna dikkat çeken Kocadelioğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Yatırımcılarımız, risk alarak üretim yapan ve istihdam oluşturan kişilerdir. Hukuki süreçler tamamlanmadan kamuoyu önünde suçlu ilan edilmeleri hem kendilerine hem de şehrimizin yatırım ortamına zarar verir. Sermayeyi ürküten her söylem, doğrudan Kastamonu’nun geleceğini etkiler.”

“Süreçler Hukuki Zeminde Değerlendirilmeli”

Uğurlu Hospital Hastanesi ile ilgili gündeme gelen iddialara da değinen Kocadelioğlu, taşınmaz satışı ve ruhsat işlemleri başta olmak üzere tüm süreçlerin ilgili mevzuat çerçevesinde ve kamu kurumlarının denetimi altında yürütüldüğünü belirtti.

İhalelerin şeffaf bir şekilde gerçekleştirildiğini hatırlatan Kocadelioğlu, “İhaleler herkese açık yapılır ve katılan yatırımcılar kendi ekonomik değerlendirmelerine göre teklif sunar. Bu süreçler hukukun doğal işleyişidir. Henüz kesinleşmemiş konular üzerinden farklı anlamlar çıkarılması doğru değildir.” dedi.

“Yatırımcıyı Yıpratmak Şehre Fayda Sağlamaz”

Kastamonu’da uzun yıllardır faaliyet gösteren, vergi ödeyen ve istihdam sağlayan iş insanlarının sosyal medya üzerinden hedef haline getirilmesinin şehre katkı sağlamayacağını vurgulayan Kocadelioğlu, yatırımcıların aynı zamanda ekonomik kalkınmanın lokomotifi olduğunu söyledi.

Kocadelioğlu, “Kastamonu’da kazanan yine Kastamonu olsun anlayışıyla çalışan yatırımcılarımızın katkılarını görmezden gelmemeliyiz. Eğer hukuka aykırı bir durum varsa, bunun gereğini zaten devletin ilgili kurumları yapar.” ifadelerini kullandı.

“Geçmişte Kaçırılan Fırsatlar Tekrar Edilmemeli”

Kastamonu’nun geçmişte yatırım konusunda önemli fırsatları kaçırdığına dikkat çeken Kocadelioğlu, benzer tartışmaların yeni yatırımcılar üzerinde olumsuz algı oluşturabileceğini belirtti.

“Bugün yatırım yapan kişiler farklı şehirlerde de faaliyet gösterebilir. Ancak böyle bir durumda kaybeden sadece yatırımcı değil, Kastamonu olur. Çünkü her yatırım yeni iş imkânı ve ekonomik değer demektir.” diyen Kocadelioğlu, şehirdeki işletmelerin korunmasının ortak sorumluluk olduğunu vurguladı.

“Ortak Hedef: Üretim, Yatırım ve Kalkınma”

Açıklamasının sonunda tüm kesimlere birlik çağrısı yapan Kocadelioğlu, eleştirinin demokratik bir hak olduğunu ancak bilgi ve belgeye dayanması gerektiğini ifade etti.

“Kastamonu’nun geleceğini şekillendirecek olan yatırım, üretim ve istihdamdır. Kendi değerlerimizi yıpratmak yerine desteklemeli ve yatırımcılarımızı cesaretlendirmeliyiz.” diyen Kocadelioğlu, KASİAD olarak her zaman üretimden ve şehir ekonomisine katkı sağlayan yatırımcılardan yana olmaya devam edeceklerini belirtti.

Son olarak sert eleştirilere de değinen Kocadelioğlu, asılsız söylemlerin yatırımcıları şehirden uzaklaştırabileceğini ifade ederek, geçmişte benzer yaklaşımların önemli projelere karşı da sergilendiğini hatırlattı. Bu tür tutumların tekrar edilmemesi gerektiğini vurgulayan Kocadelioğlu, Kastamonu’nun geleceği için ortak akıl ve sağduyunun şart olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Merkezi