Karabük’te yasak olmasına rağmen site içerisinde karton toplayarak istifleyen anne ve oğlu, kendilerine cezai işlem uygulamak isteyen zabıta ekiplerine saldırdı. Yaşanan gergin anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedilirken, olay kentte tepkiye neden oldu.

Olay, Karabük’ün Aydınlıkevler Mahallesi’nde bulunan bir sitede meydana geldi. İddiaya göre, sitede ikamet eden N.Ş. ile oğlu M.Ş., dışarıdan topladıkları kartonları site içerisine taşıyarak ortak kullanım alanlarında biriktirmeye başladı. Kartonların çocuk oyun alanlarını kapladığı ve ciddi bir yangın riski oluşturduğu gerekçesiyle site sakinleri durumu ilgili kurumlara bildirdi.

Defalarca Uyarıldılar, İstiflemeye Devam Ettiler

Site yönetimi ve yetkililer tarafından daha önce birçok kez uyarıldığı öğrenilen anne ve oğlun, tüm ikazlara rağmen karton toplamaya ve site içerisinde istiflemeye devam ettiği belirtildi. Bunun üzerine, gerekli işlemlerin yapılması amacıyla Karabük Belediyesi Zabıta ekipleri siteye sevk edildi.

Karton Istifleyen Anne Ve Oğlu Zabıtalara Saldırdı 6

Cezai İşlem Tepkiyle Karşılandı

Zabıta ekiplerinin, yasak olduğu gerekçesiyle kartonların kaldırılması ve anne ile oğlu hakkında cezai işlem uygulanacağını bildirmesi üzerine ortam gerildi. İddiaya göre, N.Ş. ve oğlu M.Ş., zabıta ekiplerine sözlü ve fiziki saldırıda bulundu.

Cep telefonu kamerasına yansıyan görüntülerde, zabıta ekiplerinin sakin ve kontrollü bir şekilde durumu yönetmeye çalıştığı, buna karşın N.Ş.’nin kaldırım taşıyla ve fiziki müdahalede bulunarak saldırdığı anlar net bir şekilde görüldü. Görüntülerde yaşanan arbede dikkat çekerken, çevredeki vatandaşlar da olaya tanıklık etti.

Karton Istifleyen Anne Ve Oğlu Zabıtalara Saldırdı 12

Olayla İlgili İnceleme Başlatıldı

Yaşanan saldırının ardından olayla ilgili inceleme başlatıldığı öğrenildi. Zabıta ekiplerine yönelik saldırıyla ilgili adli ve idari sürecin sürdüğü bildirildi.

Olay, kamu görevlilerine yönelik şiddet konusunu bir kez daha gündeme getirirken, site sakinleri yaşananlardan dolayı tedirgin olduklarını ifade etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı