Samsun’un Atakum ilçesinde Karadeniz’in tehlikeli dalgaları bu kez acı bir olaya neden oldu. Serinlemek amacıyla denize giren Suriye uyruklu akraba grubundan 3 kişi dalgalara kapılırken, olayda 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi ise hastaneye kaldırıldı.

Samsun Valiliği’nin olumsuz hava ve deniz şartları nedeniyle vatandaşları denize girmemeleri konusunda uyarmasına rağmen yaşanan olay, sahil bölgelerinde dikkatli olunması gerektiğini bir kez daha gösterdi.

Karadeniz’de Facia Göz Göre Göre Geldi Uyarıları Dinlemediler! 1 Ölü, 2 Kişi Hastanelik Oldu (3)

Dalgalara kapılarak gözden kayboldular

Olay, saat 10.30 sıralarında Atakum ilçesi İncesu Yalı Mahallesi’nde, 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu arkasındaki sahilde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Canik ilçesinde yaşayan ve akraba oldukları öğrenilen Suriye uyruklu 4 kişi serinlemek için denize girdi.

Bir süre sonra gruptaki 3 kişi Karadeniz’in etkili dalgalarına kapılarak gözden kayboldu. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye polis, sağlık ve Sahil Güvenlik ekipleri sevk edildi. Vatandaşların da destek verdiği çalışmalarda Mohammedi Omar Alsayed ile Mohammed Omar Alsayed denizden çıkarıldı.

Karadeniz’de Facia Göz Göre Göre Geldi Uyarıları Dinlemediler! 1 Ölü, 2 Kişi Hastanelik Oldu (4)

1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişinin tedavisi sürüyor

Denizden çıkarılan 2 kişi ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Dalgalar tarafından kıyıya sürüklenen Ahmed Omar Alsayed ise hastaneye kaldırılmasına rağmen kurtarılamadı.

Hastaneye kaldırılan 2 kişinin tedavisinin sürdüğü öğrenilirken, polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

Valilik denize girilmemesi konusunda uyarmıştı

Samsun Valiliği, olaydan önce yaptığı açıklamada Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı verilerine dikkat çekerek vatandaşlara uyarıda bulunmuştu.

Karadeniz’de Facia Göz Göre Göre Geldi Uyarıları Dinlemediler! 1 Ölü, 2 Kişi Hastanelik Oldu (1)

Açıklamada, Samsun genelinde dalga yüksekliğinin 1,5 ila 2 metreye, rüzgar hızının ise 15-25 deniz miline ulaşmasının beklendiği belirtilmişti. Yetkililer, can güvenliği açısından vatandaşların denize girmemesi gerektiğini hatırlatmıştı.

Atakum’da yaşanan acı olay, Karadeniz kıyılarında özellikle dalgalı havalarda denize girmenin ne kadar büyük risk taşıdığını bir kez daha ortaya koydu.

İlgili Haber:

Denize girmek ölüm riski taşıyor: 10 ilde yasak kararı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı