Karabük-Kastamonu kara yolunda yaşanan tehlikeli anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Bostanbükü mevkisinde yolun üzerinde yürüyen bir kişi, yoğun araç trafiğine rağmen ilerlemeyi sürdürdü.

Alkollü olduğu öne sürülen şahsı fark eden sürücüler, muhtemel bir kazayı önlemek için hızlarını düşürmek zorunda kaldı. Araçların arasında yürüyen kişinin kontrolsüz hareketleri, hem sürücülere hem de olayı görüntüleyen vatandaşlara panik yaşattı.

Sürücüler çarpmamak için yavaşladı

Cep telefonu görüntülerinde araçların şahsa yaklaşırken yavaşladığı ve dikkatli biçimde yanından geçmeye çalıştığı görüldü. Kara yolundaki yoğunluk nedeniyle yaşanan tehlike, dikkatsiz bir sürücünün veya geç fark edilen bir hareketin ağır sonuçlar doğurabileceğini gözler önüne serdi.

Karabük’te benzer bir olay da Karabük-Eskipazar kara yolunun Cumayanı köyü mevkisinde yaşandı. Eskipazar yönüne ilerleyen bir motosikletli, yolun ortasında oturan kişiyi son anda fark etti.

Yolun ortasında oturan kişi kamerada

Hızını azaltan motosiklet sürücüsü, yol üzerindeki kişinin yanından kontrollü biçimde geçerek olası bir kazayı önledi. Sürücünün yaşadığı şaşkınlık kask kamerasına yansıdı.

Karabük Kastamonu Yolunda Ölümle Burun Buruna Yürüdü (1)

Karabük-Kastamonu ve Karabük-Eskipazar kara yollarında kaydedilen iki ayrı olay, sürücülerin dikkati sayesinde kazaya dönüşmeden atlatıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı