Giresun’un Yağlıdere ilçesinde meydana gelen trafik kazası, akşam saatlerinde yaşanan acı bir olayla gündeme geldi. İlçenin önemli geçiş noktalarından biri olan Ağalar Köprüsü mevkiinde kamyonet ile motosikletin çarpışması sonucu iki kişi yaşamını yitirdi. Bölge halkını derinden üzen kazayla ilgili adli ve idari inceleme başlatıldı.

Ağalar Köprüsü Mevkiinde Feci Çarpışma
Edinilen bilgilere göre kaza, Yağlıdere ilçesine bağlı Ağalar Köprüsü civarında gerçekleşti. H.K. (71) yönetimindeki 52 FF 591 plakalı kamyonet ile karşı yönden seyir halinde olan İmdat Tuzcu (48) idaresindeki 28 ADF 708 plakalı motosiklet henüz belirlenemeyen bir nedenle çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle motosiklet sürücüsü İmdat Tuzcu ile motosiklette yolcu olarak bulunan Engin Tuzcu (57) ağır şekilde yaralandı.

Kazanın şiddeti nedeniyle motosiklette bulunan iki kişi olay yerinde hayatını kaybetti. Çevredeki vatandaşların durumu fark ederek ihbarda bulunması üzerine bölgeye kısa sürede sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi.
Sağlık ve Jandarma Ekipleri Sevk Edildi
Olay yerine ulaşan sağlık ekipleri, yaptıkları ilk kontrollerde iki kişinin yaşamını yitirdiğini belirledi. Jandarma ekipleri ise kaza alanında güvenlik önlemi alarak trafiği kontrollü şekilde sağladı. Yapılan olay yeri incelemesinin ardından hayatını kaybeden İmdat Tuzcu ve Engin Tuzcu’nun cenazeleri, otopsi işlemleri için hastane morguna kaldırıldı.

Kaza sonrası bölgede bir süre ulaşım kontrollü olarak devam ederken, araçların yoldan kaldırılmasıyla trafik akışı normale döndü.
Sürücü Gözaltına Alındı, Soruşturma Başlatıldı
Kazaya karışan kamyonet sürücüsü H.K., jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. Olayın nasıl meydana geldiğine ilişkin detayların netleşmesi amacıyla adli soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Yetkililer, kazanın oluş şekli, hız durumu ve yol koşulları gibi unsurların teknik incelemeler sonucunda belirleneceğini bildirdi.
Bölgede yaşayan vatandaşlar ise özellikle köprü ve çevresinde zaman zaman tehlikeli durumlar yaşandığını belirterek sürücülerin daha dikkatli olması gerektiğini ifade etti. Yetkililer de sürücülere, özellikle akşam saatlerinde ve görüş mesafesinin düştüğü zaman dilimlerinde hız ve takip mesafesi konusunda daha duyarlı olunması yönünde uyarılarda bulundu.
Yaşanan kazayla ilgili soruşturma sürüyor.





