Kastamonu’da iş arayan vatandaşlar için yeni bir istihdam kapısı aralandı. Kastamonu Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile BİM Birleşik Mağazalar A.Ş. arasında, Nitelikli İşgücü Yetiştirme Programı kapsamında 25 kişilik protokol imzalandı.

Hayata geçirilen programla birlikte katılımcıların mesleki bilgi ve becerilerinin artırılması, eğitim sürecinin ardından ise iş gücü piyasasına daha donanımlı şekilde kazandırılması amaçlanıyor.

Kursiyerlere 4 ay eğitim verilecek

“İşimiz Gücümüz İstihdam” anlayışıyla yürütülecek program kapsamında kursiyerler 4 ay boyunca hem teorik hem de pratik eğitim alacak. Eğitim sürecinde katılımcıların iş hayatına hazırlanmasına yönelik uygulamalı çalışmalar da gerçekleştirilecek.

Program boyunca kursiyerlerin zaruri gider ödemeleri ile Genel Sağlık Sigortası primleri Kastamonu İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından karşılanacak.

En az yüzde 60 istihdam hedefleniyor

4 aylık eğitim sürecinin tamamlanmasının ardından programa katılan kişilerin en az yüzde 60’ının BİM Birleşik Mağazalar A.Ş. bünyesinde istihdam edilmesi planlanıyor.

Protokolün, Kastamonu’da nitelikli iş gücünün artırılmasına ve iş arayan vatandaşların meslek edinerek çalışma hayatına katılmasına önemli katkı sağlaması bekleniyor.

Kaynak: Haber Bülteni