İnebolulu başarılı yüzme sporcusu Hasan Heke, Muğla’nın Fethiye ilçesinde bu yıl ilk kez düzenlenen Uluslararası Göcek Açık Su Yüzme Yarışması’nda önemli bir başarıya imza attı. Farklı ülkelerden ve Türkiye’nin çeşitli illerinden yüzlerce sporcunun katıldığı organizasyonda Heke, 2 bin metrelik parkuru ikinci sırada tamamlayarak büyük bir gurur yaşattı.

Göcek’te İlk Kez Uluslararası Organizasyon

Fethiye Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğiyle düzenlenen yarışma, bu yıl ilk kez uluslararası statüde gerçekleştirildi. Organizasyon, Göcek açıklarında yer alan Yassıca Adası’nda start aldı. Yarışmaya toplam 863 sporcu katılırken, yüzücüler teknelerle başlangıç noktasına götürüldü.

Katılımcılar 1.000, 2.000 ve 4.000 metrelik parkurlarda kıyasıya mücadele etti. Açık su yüzme yarışları, hem doğa ile iç içe parkuru hem de zorlu koşullarıyla dikkat çekti.

Hasan Heke’den Önemli Derece

İnebolu’yu temsil eden yüzücü Hasan Heke, 2 bin metrelik parkurda sergilediği performansla dikkatleri üzerine çekti. Zorlu rakipler arasında üstün bir mücadele ortaya koyan Heke, yarışmayı ikinci sırada tamamlayarak önemli bir başarı elde etti.

Elde ettiği derece, hem memleketi İnebolu’da hem de spor camiasında sevinçle karşılandı. Açık su yüzme branşında Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen sporcularla yarışan Heke’nin performansı takdir topladı.

İnebolu’ya Gurur Yaşattı

Hasan Heke’nin elde ettiği ikincilik derecesi, İnebolu’da da gururla karşılandı. Başarılı sporcu, hem ilçesini hem de kulübünü ulusal arenada temsil ederek önemli bir başarıya daha imza atmış oldu.

Kaynak: İnebolu Gazetesi