Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde önemli bir sivil toplum kuruluşu faaliyete geçti. İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği, Camikebir Mahallesi Münipbey Sokak’ta açıldı. Derneğin yönetim kurulu, tamamen İmam Hatip mezunlarından oluşurken, başkanlık görevine Ali Hışıroğlu getirildi.
Derneğin Amacı ve Faaliyetleri
Dernek Başkanı Ali Hışıroğlu, kuruluş amacını şöyle açıkladı: “Günümüzde kültür, fikir ve düşüncenin değer kaybettiği bir dönemde yaşıyoruz. Okuma, düşünme ve üretme gibi erdemler her zamankinden daha çok önem kazandı. Bu nedenle gençlerimize rehberlik etmek, onları kitap okumaya teşvik etmek ve kültürel faaliyetlere katılımlarını sağlamak temel hedefimiz oldu.”
Hışıroğlu, gençlerin düşünsel gelişimine katkı sağlamanın yanı sıra, onların sosyal ve kültürel alanlarda da aktif olmalarını destekleyeceklerini belirtti. Dernek, özellikle gençlere yönelik eğitim ve kültür etkinlikleri düzenleyerek ilçede önemli bir rol üstlenmeyi amaçlıyor.
İnebolu’ya Yeni Bir Katkı
İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği, bölgedeki eğitim ve kültür hayatına canlılık kazandırmayı hedefliyor. Ali Hışıroğlu, “Derneğimizin kuruluşu hem gençlerimiz hem de İnebolu için hayırlı bir adım. Okuma alışkanlığı kazandırmak ve üretken bir toplum oluşturmak adına elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.
Derneğin faaliyetleriyle, İnebolu’da özellikle gençler arasında kültürel farkındalığın artması ve fikir alışverişinin gelişmesi bekleniyor. Yeni kurulan bu dernek, ilçenin sosyal dokusuna olumlu katkılar sunarak İmam Hatip mezunlarının da bir araya gelmesini sağlamayı amaçlıyor.