Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde spor altyapısını güçlendirecek önemli bir yatırım daha hayata geçiriliyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Erkekarpa Köyü, Kastamonu Üniversitesi İnebolu Meslek Yüksekokulu yanında yapımı tamamlanan Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu için açılış töreni düzenlenecek.
İlçede uzun süredir beklenen projeler arasında yer alan kapalı yüzme havuzu, hem öğrencilerin hem de bölge halkının spor imkanlarını artırmayı hedefliyor. Modern yapısıyla dikkat çeken tesisin, İnebolu’da yüzme sporuna olan ilgiyi artırması bekleniyor.
Açılış programı 15 Mayıs’ta gerçekleştirilecek
AK Parti İnebolu İlçe Başkanı Mehmetali Kömürcü, 15 Mayıs Cuma günü ilçede yoğun katılımlı bir açılış ve halk buluşması programı düzenleneceğini duyurdu. Kömürcü, tüm vatandaşları programlara davet ederek ilçeye kazandırılan yatırımların birlikte karşılanmasının önemine dikkat çekti.
Program kapsamında ilk olarak saat 15.00’te Kastamonu Üniversitesi İnebolu Meslek Yüksekokulu yanında yer alan Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzunun açılışı yapılacak. Bu tesis, öğrenciler başta olmak üzere gençlerin sporla daha aktif bir yaşam sürmesine katkı sunacak.
Sağlık ve sosyal yatırımlar da açılıyor
Günün devamında İnebolu’da farklı alanlarda hizmet verecek yatırımlar da vatandaşların kullanımına sunulacak. Saat 16.00’da Özlüce Aile Sağlığı Merkezi’nin açılışı gerçekleştirilecek. Yeni sağlık merkezi, bölgedeki sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştırarak önemli bir ihtiyaca cevap verecek.
Günün son programı ise saat 18.00’de Osman Sungur Tesisleri’nde yapılacak olan İlçe Danışma Meclisi ve Halk Toplantısı olacak. Bu toplantıda ilçenin mevcut çalışmaları ve gelecek planlamaları da ele alınacak.
Üst düzey katılım bekleniyor
Açılış programlarına Kastamonu protokolünün yoğun katılım göstermesi bekleniyor. Programa Kastamonu Valisi Meftun Dallı, AK Parti Kastamonu İl Başkanı Ahmet Sevgilioğlu, milletvekilleri Serap Ekmekçi ve Halil Uluay, İl Genel Meclisi Başkanı Doğan Ünlü, İnebolu Kaymakamı Necdet Uçar, Kastamonu İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz ve Kastamonu Gençlik ve Spor İl Müdürü Sami Kuşcu’nun katılması planlanıyor.
“İlçemize kazandırılan yatırımları birlikte açıyoruz”
AK Parti İnebolu İlçe Başkanı Mehmetali Kömürcü, yaptığı davette tüm vatandaşları programa çağırarak, “İlçemize kazandırılan yatırımların açılışını hep birlikte gerçekleştireceğiz. Tüm halkımızı programlarımıza bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
İnebolu’da hayata geçirilen bu yatırımların, hem sosyal hem de sportif anlamda ilçenin gelişimine katkı sağlaması bekleniyor.





