Kastamonu ve Çankırı sınırları üzerinde yükselen, türkülere konu olan Ilgaz Dağı’nda mevsimin ilk karı yağdı. Türkiye’nin en önemli kış turizmi merkezlerinden biri olan bölge, kar ve sisin etkisiyle adeta kartpostallık görüntülere sahne oldu.

Yüksek Kesimlerde Kar Etkisini Artırdı
Ilgaz Dağı Milli Parkı’nda sabah saatlerinde başlayan kar yağışı özellikle yüksek rakımlı noktalarda etkisini artırdı.
Yoğun kar yağışıyla birlikte ormanlık alanlar kısa süre içinde beyaz bir örtüyle kaplandı. Bölgedeki sıcaklıkların düşmesiyle karın kalıcı hale gelmeye başladığı gözlemlenirken, özellikle zirveye yakın noktalarda kar kalınlığının hızla arttığı bildirildi.

Kar yağışıyla beraber zaman zaman yoğun sisin de etkili olduğu görüldü. Sis bulutları, çam ağaçları ve karla kaplı yamaçlarla birleşerek doğal bir manzara sundu.

Sisin aralıklarla dağın farklı bölgelerini kaplaması, hem ziyaretçiler hem de fotoğraf meraklıları için büyüleyici bir atmosfer oluşturdu.

Kartpostallık Manzara Havadan Görüntülendi
Doğanın beyaz örtüyle kaplandığı Ilgaz Dağı, dron ile havadan da görüntülendi. Havadan çekilen görüntülerde, karla kaplı ormanlar, kıvrılarak yükselen dağ yolları ve sisin dağ eteklerine doğru süzülmesi dikkat çekti.

Kış turizminin önemli merkezlerinden biri olan Ilgaz’ın bu görüntüleri sosyal medyada da ilgi gördü.

Drone çekimleri, bölgede kar yağışının ne kadar geniş bir alanda etkili olduğunu gözler önüne sererken, doğaseverlere ve fotoğraf tutkunlarına da kışın gelişinin habercisi oldu.

Kar yağışıyla birlikte bölgede hareketlilik başladı; özellikle kayak sezonunu bekleyen ziyaretçiler için Ilgaz’ın bu görünümü heyecan uyandırdı.

Kış Turizmi İçin Umut Verici İşaretler
Her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Ilgaz Dağı, kaplıca ve kayak turizmi açısından Türkiye’nin önemli merkezleri arasında yer alıyor.

Mevsimin ilk karının yağması, işletmeler ve turizmciler için de sezonun erken açılabileceğine dair umut verici bir gelişme olarak değerlendirildi.

Meteoroloji yetkilileri, önümüzdeki günlerde bölgedeki hava sıcaklıklarının düşmeye devam edeceğini ve kar yağışının aralıklarla sürebileceğini bildirdi.





