İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, ziyaret programına Taşköprü Alatarla İlkokulu ile başladı. Gümüş’e bu ziyaretinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Şirin ile Şube Müdürü Adem Türkmenoğlu da eşlik etti.
Öğrencilerle Samimi Sohbetler, Öğretmenlerle Fikir Alışverişi
Ziyaret kapsamında sınıfları gezen ve öğrencilerle birebir sohbet eden Hasan Gümüş, eğitim sürecinde yaşanan deneyimleri dinleyerek öğrencilere moral verdi. Alatarla Ortaokulu, Şehit İlker Narin İmam Hatip Ortaokulu ve Taşköprü Anadolu Lisesi de ziyaret edilen diğer eğitim kurumları arasında yer aldı. Öğretmenlerle yapılan görüşmelerde ise eğitimin kalitesini artırmaya yönelik düşünceler paylaşıldı.
“Bu Ülkenin Umut Kaynaklarısınız”
Gümüş, yaptığı konuşmada öğrencilere hayal kurmaktan ve büyük hedefler koymaktan çekinmemeleri gerektiğini hatırlattı:
"Geleceğin dünyasında söz sahibi olmak isteyen bir neslin en büyük gücü; bilgiye ulaşma becerisi, teknolojiyi anlamlı ve üretken şekilde kullanabilme yeteneği ve kendi kültürel köklerine olan bağlılığıdır. Sizler bu niteliklere sahip olduğunuzda, hangi şartta olursanız olun büyük işler başaracağınıza yürekten inanıyoruz."
Hasan Gümüş, hayal kurmanın başarı yolculuğundaki en önemli adım olduğunu belirterek, "Büyük hedefler koymaktan asla çekinmeyin. Nerede olursanız olun, imkânların değil inancınızın ve çabanızın sizi nereye taşıyacağını asla küçümsemeyin. Her biriniz bu ülkenin yarınları adına umut kaynağısınız." ifadelerini kullandı.
Kültürel Mirasa Dikkat Çekti
Köklü medeniyetimizin genç kuşaklara aktarılmasının sadece bir görev değil, aynı zamanda önemli bir sorumluluk olduğunun altını çizen İl Müdürü, şu ifadeleri kullandı:
"Ecdadımızdan devraldığımız bu güçlü kültürel miras; bize adaletin, iyiliğin ve insanlık değerlerinin yolunu göstermiştir. Sizlerin bu değerleri yaşatarak geleceğe taşımanız, sadece ilimiz için değil ülkemiz için de büyük bir kazanım olacaktır."
Ziyaretler Memnuniyet Yarattı
Taşköprü’deki eğitim kurumlarında yapılan bu ziyaret, öğrenciler ve öğretmenler üzerinde moral ve motivasyon etkisi yarattı. İl Milli Eğitim Müdürü’nün sahada aktif şekilde yer alması, eğitim camiası tarafından takdirle karşılandı.
İlgili Haber:
İl Milli Eğitim Müdürü Gümüş, Taşköprü’de Öğrencilerle Bir Araya Geldi